avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere mai devreme la serviciu din concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere mai devreme la serviciu din concediu crestere copil

Salutare. As dori sa stiu de ce drepturi beneficiaza o mama care se intoarce la serviciu mai devreme. Mentionez faptul ca a nascut in iulie 2010, deci poate sta acasa doi ani cu 75% din salariu. Daca se intoarce mai devreme, pentru aceste sase luni, poate beneficia de reducere de program? Sau oricare alte drepturi. Evident m-ar interesa cadrul legislativ. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:25, 25 Ianuarie 2012
Va beneficia de stimulentul de insertie in valoare de 100 lei ...
A beneficiat de CCC in baza OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului care spune:

Art. 3. - (1) Persoanele care sunt îndreptãţite sã beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementatã de prezenta ordonanţã de urgenţã, şi realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, beneficiazã de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei.
...
(4) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevãzut la alin. (1) este de 100 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani FLORICADAN FLORICADAN buna ziua ,am si eu o nelamurire .Copilul s-a nascut in 20 dec 2010 ,mama beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani respectiv 20 dec ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca din ccc, inainte de 2 ani lin-len lin-len In februarie 2013 ar trebui sa ma intorc la munca dupa incheierea concediului de crestere a copilului, insa directorul institutiei la care am lucrat ma cheama ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii in timpul ccc cmutulescu cmutulescu am intrat în concediu de crestere a copilului din somaj, dacă mă angajez renuntând la indemnizatie (mai am 6 luni pana la incetarea concediului) ce ... (vezi toată discuția)