Cum licitez proiectarea (P.T., DTAC, DE) pentru construirea unor locuinte sociale, pe unitate/ locuinta sau pe numarul total al acestora? Mentionez faptul ca locuintele vor fi construite de catre o Autoritate Publica Locala pentru persoane sinistrate si ca toate locuintele vor avea aceleasi caracteristici tehnice si acelasi model.
De asemenea, as dori sa stiu, pentru un punct de vedere oficial, carei institutii ar trebui sa ma adresez?
Multumesc.
Depinde de mai multe conditii: ce doriti sa proiectati, cum aveti asigurata finantarea, posibilitatea executiei ulterioare doar pentru anumite parti din proiect, etc.
In cazul in care se doreste proiectarea mai multor locuinte in aceeasi locatie, indicat ar fi sa licitati proiectarea intregului grup pentru a asigura proiectarea unitara inclusiv a utilitatilor aferente grupului, avize, etc. Eventual se poate introduce in CS ca proiectarea sa se faca astfel incat lucrarea sa se poata executa si pe unitati separate.
In cazul in care nu aveti toate aprobarile sau finantare pe toata investitia, indicat ar fi sa faceti proiectarea pe unitate, ca sa puteti executa macar ce aveti aprobat.
Pentru un punct de vedere oficial va puteti adresa ANRMAP prin helpdesk sau forului superior.
Oricui v-ati adresa, oricum va va raspunde ca punctul de vedere este consultativ, iar raspunderea pentru ce o sa faceti ulterior este integral a dvs.. Iar controalele ulterioare vor spune acelasi lucru, daca nu iese bine.
Finantarea, care momentan nu este asigurata, va fi alocata de la bugetul de stat pentru executie, iar pentru proiectare va fi suportata de Autoritatea Locala.
Aspectul asupra caruia mai am nelamuriri este acela al modului de stabilire a valorii estimate si a conditiilor pentru ofertare - proiectare (locuintele sociale vor fi tip cartier).
Estimarea valorii contractului de proiectare va fi stabilita ca si cum se vor realiza un numar de 10 proiecte tehnice chiar daca toate cele 10 locuinte vor fi construite pe un teren amenajat pentru constrirea lor si conform aceluiasi model, cu aceleasi caracteristici tehnice?
Nu am inteles daca se doreste constructia strict a locuintelor intr-o zona amenajata deja, in care exista toate retelele, sau se doreste constructia unui cartier, inclusiv retelele aferente.
Daca exista deja asigurate toate utilitatile in zona pentru fiecare cladire, racordarile fiind identice in orice locatie, si proiectarea pe care doriti sa o faceti se refera strict doar la cladirea tip, estimarea valorii o faceti doar pentru un proiect, pentru o singura cladire. Executia ulterioara a fiecarei cladiri se face in baza acelui unic proiect.
Daca nu aveti toate utilitatile in zona, si trebuie proiectate si retelele si racordarile la acestea, existand si finantare pentru asta, eu as cere prin caietul de sarcini, un singur proiect, cu locuinte tip, structurat astfel pe capitole (retele de utilitati, cladiri, drumuri, etc), incat la executie sa pot licita ori executia a toate 10 locuinte odata, ori pe loturi.
Estimarea valorii in cazul asta se face in functie de proiectarea fiecarui capitol, fiind evident ca pentru capitolul de proiectare cladiri estimarea se face pentru o singura unitate.