D-na administrator nu-si da nici un interes...decat incaseaza banii....cand s-a taiat apa pentru ne-plata chiar ne-a zis sa mergem sa le spunem vecinilor care au restante sa-si plateasca daca vrem apa.....Nu prea ma pricep ce-i cu treaba asta nici asociatia...nici firma furnizoare nu-si dau nici un interes.....Mai demult nu era problema la 10 - 15 ron pierdere....dar la 300 ron de 2 luni si inainte 100 deja e prea mult....Si ma cam stresez eu si vreo 2 - 3 vecini....asta-i problema mai mare......acum stam dupa ceilalti sa se hotarasca....
D-nei care reprezinta asociatia i-am sesizat acest lucru , raspunsul a fost....daca le bagam pierderi si acelor proprietari si nu le vor plati , tot voi veti avea de suferit ca vi se va taia apa pentru neplata...
Totusi am o nedumerire cu impartirea pierderilor....este in regula sa se aplice pierderile doar apartamentelor locuibile? Deoarece proprietarii care nu stau in ele nu au nici un interes sa participe la lucrarile ce privesc blocul.....mai ales pentru contorizare....daca li s-ar aplica si lor pierderi de 300 ron pe luna cred ca la ora asta s-ar fi interesat si ei de soarta conductelor....pierderea fiind in subsolul blocului nu de la apartamentul meu sau al altuia.Daca prin absurd blocul n-ar fi locuibil de nimeni am fi toti plecati pe nush unde....firma furnizoare cum ar recupera pierderea?.....banuiesc ca atunci ar fi impartite egal la cate apartamente sunt total...nu doar locuibile.
Da normal era.... pe fiecare scara in parte ... sau daca firmea furnizoare ne-a acordat mie si vecinului putea sa se apuce deja era gata lucrarea....dar NU...o data au facut sedinta...normal ca daca ar fi fost de accord toti iese mai ieftin........insa d-nul instalator ne-a facut calculul per total bloc nu pe fiecare scara in parte ....nu stiu daca firma furnizoare si d-nul respectiv nu trag de timp intentionat.....sa ne mai intre vreo 300 ron pierdere...:)...vine Craciunul si bradutii sunt cam scumpi...:P.....era vorba ca se va apuca de lucrare cel putin la scara A insa nici un semn .. nimic...Eu de 3 saptamani am vorbit pentru contorizare pt.apartamentul meu indiferent cat costa...si de cati vecini fac....insa acum am auzit ca se mai astepta raspunsuri de la nu stiu care vecini....tot asteptam sa mai platim pierderi in prostie......dar pana se hotarasc toti aproape plateam lucrarea la ce pierderi ne intra....cu luna asta plus celelalte doua de dinainte am ajun la 800 ron...iar consumul efectiv de apa imi vine maxim 100 ron /luna.....dar platim pierdere mai multa decat consum in trei luni.....si stam dupa vecini care nu sau hotarat sa facem....cica pierderile le platesc esalonat...nu au bani sa puna pentru lucrare toti o data....din cate a spus d-nul instalator la inceput cand s-a facut calculul ne-a spus ca platim in 2 transe....jumate la inceput jumate la sfarsitul lucrarii....insa nu stiu cat de serios este acesta deoarce putea sa ne faca celor care ne-am hotarat de la inceput...nu sa stam sa mai platim atatea pierderi...daca in 2-3 zile nu se va sti nimic voi incerca sa contactez un alt instalator....local fiind doar acesta autorizat ...din spusele firmei furnizoare
Buna ziua....am o problema si daca a-ti putea sa-mi dati un sfat v-asi fi recunoscatoare.
Locuiesc la bloc scara C fiind 3 scari A B C unde platim apa la comun...toate scarile.In urma cu 3 saptamani ne-am hotarat cu vecinul de dedesupt sa ne contorizam separat deoarece avem pierderi majore de apa circa 350 ron /apartament de ex.in octombrie pierdere de 104ron...noiembrie 320ron si urmeaza in acesta luna din cate am inteles iar pierderi de vreo 350 ron /apartament.
De la firma furnizoare de apa ne-a dat acceptul sa ne contorizam si doar 2 apartamente cu conditia ca vecinul de la et.1 sa ne lase sa trecem cu conducta principala,acesta fiind de accord.
Ulterior s-a facut o sedinta la bloc unde ne-am trecut pe lista vreo 25 apartamente din 36 ca suntem de accord sa ne contorizam.Firma furnizoare de apa ne-a dat un domn , spunand ca doar cu acesta putem face contorizarea ... acesta avand autorizatie.
D-nul a venit ne-a facut un necesar la 36 apartamente in loc de 25 cate am fost initial de accord (normal ca suma initiala calculata la 36 apartamente ar mai fi crescut) ....urmand ca sa trimitem mesaj in 24 ore cine este de accord si cine nu...apoi ar fi trebuit sa recalculeze si sa ne spuna celor care am fost de accord.Dupa trecerea celor 24 ore d-nul nu ne-a mai dat nici un raspuns....am incercat sa-l contactam telefonic si nu ne-a raspuns.Ulterior am aflat ca pe scara A s-ar fi hotarat sa faca toti (instalatorul spunandu-le ca va incepe lucrarea saptamana asta), dar nu sunt de accord sa cotizeze lucrarea la comun decat pe scara lor nu pe tot blocul,deoarece pe scara B si C am fi putini care doresc.
D-nul instalator nu ne-a contactat sa ne spuna situatia ....desi la inceput am fost doar eu si vecinul de dedesupt...indiferent cat ar fi costat sau cati ar fi fost de accord si avand acceptul firmei ca ne lasa si pe 2 apartamente.Oarecum ne-a lasat balta.
Acum asi dori sa stiu daca putem contacta alt instalator cu autorizatie...sau doar cel recomandat de firma furnizoare? si doresc sa mai stiu daca pierderile se impartesc corect ...doar pe apartamentele locuibile?....(in acest caz cei care nu locuiesc in ele nu au nici un motiv...nu sunt constransi nicicum sa cotizeze la lucrarea comuna).
As vrea sa stiu daca se poate : pe data de 1 mai o sa intru pe prenatal avand 7 luni de sarcina si la firma unde sunt angajata sunt unele probleme si daca firma ar da faliment pe mine m-ar afecta cu prenatalul si maternitatea??:-/
Sunt insarcinata in luna a-5-a si ceva si am dus daua concedii medicale la firma si patronul nu mi le-a platit deocamdata pe motiv ca trebuie sa astepte pana i se trimit banii de la casa de asigurari sau de unde trebuie sa-i trimita.:( Acum nu e mare problema, dar daca va proceda si cu prenatalul asa, eu cand ma voi putea folosii de acei bani?M-am informat si mi s-a zis ca trebuia sa-mi plateasca patronul si sa si recupere el pe parcurs.Cum este normal?:">