avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare, control si masuri privind Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare, control si masuri privind Asociatia de propietari

Cine verifica, controleaza si obliga Asociatia de propietari sa respecte legislatia?
De ce pun aceasta intrebare? pentru ca fac parte dintr-o asociatie de propietari care nu a mai avut un audit de cel putin 5 ani.
1.Atunci cand se fac investitii la partile comune nu se tine cont ca este nevoie de votul majoritatii(nici macar nu sunt consultati propietarii): se face investitia si costurile se trec in listele de plata.
2. Sedintele se convoaca in modul urmator:
Sedinta miercuri la ora 17-daca nu se intruneste cvorumul se convoaca urmatoarea sedinta la 17,30 in aceiasi zi. Normal ca hotararile se voteaza de catre cei 5 participanti din 30 de membri.
3. La ultima sedinta firma care administreaza blocul(asociatia) a hotarat sa creasca tariful prin patronul firmei care a participat la sedinta. dar nu s-a supus la vot, a fost doar un anunt din partea patronului : "deoarece tariful este nemodificat de 3 ani, ne-am hotarat sa il crestem!" nici macar nu s-a mai mimat votul pentru cei 6 participanti.
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:28, 11 Decembrie 2013
Mai mare hotie ca la asociatiile de proprietari n-am mai vzut....:(
Incercati sa vedeti hotie la CEC, in Guvern, la Cotroceni si lista poate continua dar nu mai am timp
@gcprmr,
Sa le luam pe rand:
1. Audit-ul se face in caz de nevoie. Pe langa faptul ca este cam scump, trebuie sa va adresati unor firme sau persoane autorizate... In mod normal, activitatea economico-financiara este intocmita de catre comisia de cenzori aleasa in AG a proprietarilor. Daca procedati asa cum mai cunosc eu niste exempledin urbea noastra, as. prop. care sunt administrati de firme specializate, lasa toata activitatea, dar absolut toata in grija firmei respective care are un slogan f. cunoscut: dormiti linistiti, noi avem grija de banii dvs...
Am rugamintea sa ne spuneti daca aveti com. executiv condus de catre un presedinte si comisie de cenzori. In L 230/2007 si in HG nr. 1588/2007 aveti scrise clar atributiile fiecarui organism de care am facut vorbire<
2. Este adevarat, investitiile se fac daca sunt necesare. Unele se programeaza din timp si da, este nevoie sa se hotarasca in AG a proprietarilor, altele se fac "la urgenta" (repararea unei terase), cand nu este necesar acordul proprietarilor ci se fac la solicitarea proprietarilor afectati si in urma unui proces verbal de constatare; oricum s-ar face aceste lucrari, trebuiesc cunoscute de toata lumea si numai cu aprobarea com. executiv al as. prop.;
3. In legatura cu convocarea AG. trebuie sa lecturati legislatia. Nu se poate sa se procedeze asa cum ati descris. Lipsa cvorumului este constatata de catre comisia de cenzori, presedintele suspenda AG si o reprogrameaza intr-un interval ce nu trebuie sa depaseasca 10 zile. Cum sunteti cam putini (30), cred ca nu este o problema ca cineva sa mearaga sa convoace din nou proprietarii, membri ai as. prop. la AG reconvocata si da, acum cei 6-7 prezenti pot lua hotarari legale care vor trbui respectate de toti proprietarii. Hotararile luate in AG, sau com. ex. se vor afisa la avizierul as. prop. pentru a fi luate la cunostinta si de catre cei care au lipsiot de la lucrarile AG.
4. Firma care va administreaza poate sa va creasca tariful de administrare de trei ori pe zi si-odata noaptea, daca vrea - faza este sa fie de acord si conducerea dvs. Nu trebuie sa vina reprezentantul firmei si sa comunice celor 5-6 prezenti cresterea tarifului. Firma notifica asociatia conform prevederilor contractuale ca incepand cu data de... tariful de administrare pe mp de sup. utila creste de la ..., la ... . In conditiile in care membrii com. ex. considera ca aceasta crestere este una normala, comunica firmei acordul acestora, iar daca nu sunt de acord, comunica firmei acest lucru, mergandu-se pana la incetarea contractului de administrare. Poate ne spuneti cam cum sta treaba la dvs. in asociatie cu aceste tarife, asa sa ne facem o idee...
.........................................

@onuca,
Veniti cu niste exemple, sa "vedem" si noi cam cum sta treaba la dvs. in asociatie. Asa, in general vorbind este ca si cum am spune "... e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune"...
Problema este cine pe cine fura. Chiar este un sat fara caini in asociatia dvs. sau se intampla ca la mine, cand o proprietara vine si zice: eu mi-am platit "asociatia" pe luna... , de ce apar cu restanta, nu cumva ati bagat banii in buzunar? Nu are sens sa va mai povestesc cum i-am demonstrat in doua minute ca greseste.
Legislatie este, drepturi aveti, cadru' de discutii - este, unde este problema? Chiar sunt curios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare apometre jeni0 jeni0 buna seara am o intrebare in legatura cu asociatia de propietari care vrea sa schimbe apometrele este legal daca s-au intrunit nr de voturi jumatate plus ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de propietari luis29 luis29 buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de asociatia de propietari si anume: 1. Daca dau in judecata Asociatia de Propietari pentru neplata unor ... (vezi toată discuția)
Un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? rodica_post rodica_post un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? motivul ar fi ca ... (vezi toată discuția)