avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate mariusrous

Activitate mariusrous

Răspuns la discuția autorizatie constructie
Multumesc mult pt raspuns.
Buna ziua , vreau sa-mi construiesc o casa in sectorul 5. Am toate actele gata , dosarul il voi depune foarte curand pt obtinerea autorizatiei de construire la primaria lui Vanghelie.Se stie faptul ca obtinerea autorizatie dureaza foarte mult la sect. 5.
Intrebarea mea este : daca dupa cele 30 de zile max. in care primaria este obligata sa-mi dea raspuns nu se intampla nimic ...eu pot demara constructia? Care sunt consecintele daca ma apuc fara autorizatie DESI nu mi s-a raspuns in termen legal?
Multumesc pt rapunsuri.
Răspuns la discuția accept pt drum de servitute
daniela vorovenci a scris:

Se poate incheia o conventie cu unul sau poate chiar toti proprietarii pentru acordarea dreptului de servitute , insa altceva trebuie sa studiati...nu exista drum de servitute intre acesti proprietari care detin drumul de servitute si fostul proprietar de la care ati cumparat?...verificati acest element .


ba da , exista acest drum, apare in puz-ul zonei
Răspuns la discuția accept pt drum de servitute
multumesc pt raspunsuri, deci trebuie sa inchei la un notariat un act in care cel putin unul din proprietarii drumului sa-mi acorde dreptul de servitute ...exista sume standard in aceste situatii sau este la buna intelegere intre parti? sau e posibil sa nu ceara bani proprietarul drumului ? oricum cred ca la notariat tot platestii ntocmirea actului
Salut, am cumparat o parcela de teren fara drum de servitute , insa a invecinez cu un drum de servitute care apartine mai multor proprietari.Ca sa ma pot folosi de acel drum ce tb sa fac ? Am inteles d ela un notariat ca este suficient sa-mi dea acceptul notarial cel putin un proprietar am drumului.Poate ma ajutati cu lamuriri
Buna ziua , am cumparat acum 1 luna un teren intravilan fara drum de servitute.Noroc ca ma invecinez cu un drum de servitute lat de 4 metri al proprietarilor din lotul lipit de mine .Drumul este intabulat si are toate actele ok.Acum intrebarea mea este : trebuie sa cumpar un anumit procent din drumul de servitute de la proprietar? Cat trebuie sa fie acesta , ca sa pot fiu si eu considerat proprietar al drumului ? Precizez ca deschiderea mea la drumul de servitute este de 13 metri , iar lungimea drumului e servitute este de 150 metri .
Multumesc
Răspuns la discuția este obligatia vanzatorului ?
Am inteles, pot cumpara parcela chiar fara drum de servitute.Acum problema este urmatoarea: sa obtin d ela vecinul de parcela acordul sa-i folosesc drumul de servitute, trebuie incheiat un act notarial? Trebui platita o suma de bani la mica intelegere?
Răspuns la discuția este obligatia vanzatorului ?
Domnule Bordas , proprietarul care trebuie sa-mi vanda terenul are obligatia sa-mi lase drum de acces? Sau pot cumpara fara drum de acces , urmand ca dupa semnarea contractului sa-mi las singur?
Pot cumpara un teren fara a avea drum de acces, de servitute?
Răspuns la discuția este obligatia vanzatorului ?
Bun, uitati cum sta treaba , proprietarul a facut cadastrul fara lase vreun drum de acces, cred ca s-a bazat pe drumul de servitute deja existent al vecinului din stanga .Ma pot folosi de acel drum de serv si in ce conditii? Este suficient acel drum sa pot incheia actul de cumparare la notariat?
VA multumesc
Răspuns la discuția este obligatia vanzatorului ?
Imi puteti explica mai putin in termeni acestia, mai pe romaneste :P
mersi