Mai bine ii dati un telefon respectivului - in cazul in care aveti de unde sa-l luati - si il anuntati ca masina a fost raportata ca fiind furata si sa se astepte la o surpriza. Daca nu percuteaza, mergeti la politie si discutati "off the record" cu un agent care ar fi cea mai simpla cale de urmat.
Calea recomandata de Dra/Dna Stoica este fara doar si poate cea mai anevoioasa / costisitoare in acest caz.
Ca fapt divers, de ce ati lasat sa treaca 6 ani?
In 2004 am trecut printr-o situatie similara, cand autoturismul mi-a fost confiscat in DE in urma unui control de rutina pe autostrada desi aveam confirmarea verbala de la serviciul roman de furturi auto ca masina e in regula. Se pare ca la noi dupa 5 ani masinile furate "dispar" din baza de date, la nemti niciodata.
Povestea este mult mai lunga, amintirile traumatizante, ideea este ca nu am recuperat nici un leu, am platit masina de doua ori (prima data la achizitie, a doua oara dupa am cerut companiei de asigurari din Belgia - proprietara de drept - o evaluare a autoturismului) in total achitand undeva la 16.000 Eur incluzand transport/cazare/etc pentru o masina de 7000.
Pentru a urma calea legala ar fi trebuit sa il dau in judecata pe proprietarul precedent, acesta pe cel de dinaintea lui samd. Primul proprietar in RO era o societate comerciala dizolvata. Deci am abandonat.
Nu sunt concluzii de tras, nici sfaturi de dat. Faceti tot posibilul sa achizitionati un autoturism nou, ati fi surprinsi sa aflati cate dintre autoturismele - in special cele de clasa mare-lux - din RO au probleme de acest gen, desigur complicitatea autoritatilor fiind subinteleasa. Inca ceva, incercati sa nu va bazati pe diverse programe sau baze de date gen VIN checker etc, s-ar putea si aici sa aveti surprize neplacute. In momentul actual singura confirmare pe care m-as baza ar fi una in scris din partea politiei germane.
In speranta ca intr-o buna zi poate lucrurile se vor schimba in bine (macar pentru copiii nostri),
Cu respect si compasiune pentru toti cei aflati in situatii dificile,
Cristian Constantin
Domnule Eugen, aveti mare dreptate... Ca sa-mi citez avocata, in momentul imediat urmator informarii despre cele intamplate (adica acum 3 zile): "Mai Cristi da tu esti chiar prost? Cum sa nu depui contestatie?". Eu in continuare trag sperante ca nu asa stau lucrurile si ca sunt doar un om corect; daca am gresit platesc, in schimb daca ma simt abuzat atunci se schimba situatia.
Stiu, nu e o mentalitate sanatoasa pentru zilele noastre, dar din pacate asta este educatia primita si intr-un fel ma mandresc cu ea. Probabil 99% din concetateni rad la aceasta atitudine dar asta sunt eu...
Imi cer scuze pentru offtopic-ul relativ si accept sanctiunile de rigoare daca acestea se impun
O zi buna tuturor,
Cristian Constantin
LE: politistul nu oprise nici un martor, probe video - exclus, el era la semafor in dreapta mea (de cealalta parte a refugiului) si m-a vazut cand am venit pe linia de tramvai, atata tot
Am primit joi 12.03.2009 o recomandata de la politie, o scrisoare in care eram notificat de faptul ca mi-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 08.03.2009, fara a se specifica necesitatea unei examinari sau o extindere a perioadei in caz ca nu iau anumite masuri.
Am sa incerc in limita timpului (si a transportului) sa ajung la Udriste si sa obtin un raspuns si din partea lor, in cazul in care se mai loveste cineva de o problema similara.
Imi cer scuze pentru intarzierea cu care o fac dar ii multumesc Dlui ZFCalin pentru raspunsuri.
In primul rand buna ziua si bine v-am gasit.
Sa va expun in cateva cuvinte dilema mea:
In data de 20.02.2009 mi s-a intocmit un proces verbal pentru "depasirea tramvaiului oprit in statie RATB cu refugiu pentru calatori pe partea stanga, intre sina din dreapta, refugiu si existand trei benzi de circulatie".
Fiind un om de buna credinta si avand un mare defect - pentru mine prin definitie toti oamenii sunt corecti pana la proba contrarie - mi-am acceptat umil sanctiunea si am semnat fara sa citesc procesul verbal (singura inadvertenta consta in faptul ca nu era nici un tramvai in statie, am depasit doar refugiul). Dar faptul este consumat, greseala a existat si accept consecintele.
Agentul de circulatie mi-a inmanat dovada de circulatie si procesul verbal si mi-a comunicat ca dupa expirarea dovezii (07.03.2009) sa calculez 30 de zile si apoi sa merg sa imi ridic permisul.
La o reexaminare a actelor am constatat ca perioada de retinere nu apare nicaieri nici pe procesul verbal nici pe dovada. Asadar intrebarile mele, doua la numar, ar fi urmatoarele:
1. Unde ma pot interesa cu exactitate care este perioada de suspendare si data exacta la care imi pot recupera permisul?
2. Exista o examinare la care trebuie sa fiu supus pentru a nu se prelungi automat perioada de suspendare cu 30 zile? (asta este concluzia la care am ajuns citind cateva topicuri de pe forumul dvs.)
O mentiune: conform procesului verbal, fapta savarsita este prevazuta de art 45/5 din OUG 195/2002 si sanctionata de articolul 100/3/e din OUG 195/2002. Pedeapsa a fost de 4 puncte amenda + retinerea permisului.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Cu stima,
Cristian Constantin