avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum radiez masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum radiez masina

Am vandut o masina acum 6 ani si i-am dat persoanei respective cartea si certificatul masinii in ideea ca la sfarsitul anului vine si radiem masina.Din pacate nu a fost asa, in data 26.03.2009 am fost instiintat in scris de Politia orasului Bals ca persoana in cauza a vandut masina in targ la Craiova unor persoane necunoscute.Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Pe cine sa chem in judecata?
va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
misulica65, utilizator
Cel mai recent răspuns: razvy07 , utilizator 16:19, 14 Iunie 2009
Va puteti adresa instantei de judecata ,pentru a se constata inexistenta dreptului de proprietate al dvs .
Mai bine ii dati un telefon respectivului - in cazul in care aveti de unde sa-l luati - si il anuntati ca masina a fost raportata ca fiind furata si sa se astepte la o surpriza. Daca nu percuteaza, mergeti la politie si discutati "off the record" cu un agent care ar fi cea mai simpla cale de urmat.
Calea recomandata de Dra/Dna Stoica este fara doar si poate cea mai anevoioasa / costisitoare in acest caz.
Ca fapt divers, de ce ati lasat sa treaca 6 ani?
puteti merge la Politie, sa explicati ce prb aveti, indicati numarul masinii si numele persoanei caruia ati vandut autoturismul, iar cei de la Politie ii pot face o adresa prin care sa l oblige sa perfecteze actele in vederea inmatricularii autoturismului pe numele lui.Asta in conditiile in care dvs. aveti contractul de vanzare cumparare.
Buna ziua!! Am si eu o problema asemanatoare...am vandut masina cu vreo 8 luni in urma(prin noiembrie). Am vandut-o unei cunostinte, iar dupa o luna sa facem actele pt radiere respectiv inscriere...cand am vorbit cu acesta sa facem actele ca a trecut acea luna mi-a spus sa mai astept o luna ca nu poate(din diverse motive) l-am inteles si asa a ramas.Dupa ce a trecut si acea luna cand am vorbit cu el...spre surprinderea mea sa aflu ca acesta a vandut masina.Mi-a spus ca vorbeste cu acel domn sa ma contacteze sa stabilim o zi in care sa facem actele.Acum problema e ca acel om ma tot amana de pe o luna pe alta.Problema ar fii ca eu cand am vandut masina acelei cunostinte i-am dat talonul si nu am facut nici un act (v/c) eu am pastrat doar cartea tehnica.Intrebarea mea ar fii cum pot sa radiez masina in aceste conditii sau ce ar trebui sa fac?? Sper sa imi raspunda cineva si sa imi fie de folos!!! Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)
Cum sa radiez o masina vanduta acum 10 ani,de la care nu mai am nici un act mariusc69 mariusc69 Acum 10 ani am vandut o dacie in targ la Pitesti la care am facut un act de vanzare cumparare .Cumparatorul nu a mai venit sa facem radierea si intre timp eu ... (vezi toată discuția)
Contencios cnadnr drecoo drecoo Va cer scuze dar,trebuie sa va expun exhaustiv prb. mea.In 2015,am vandut o autoutilitara dacia 1304.Am facut contractul de vanzare -cumparare si am inmanat ... (vezi toată discuția)