Un agent comercial ce presteaza in baza unui contract de comision nu poate primi banii ce i se cuvin fiindca firma nu are activitate si incasari si nu are bani sa-i achite comisionul.El a venit cu propunerea sa i se dea produse din magazie de contravaloarea care i se cuvine.
E legal? Cum se contabilizeaza asa ceva? Precizez ca are cerificat de handicap si cand lua comisionul in bani nu i se retinea impozit.
Va multumesc pt raspuns.
Persoana presteaza lucrari de deratizare in baza contractului de munca,fiind singura persoana autorizata in acest sens in firma.
In baza unui contract de comision face munca de agent comercial,imparte fluturasi ,face reclama activitatilor firmei,inclusiv cea de deratizare,cauta si aduce clienti pt serviciile din obiectul de activitate al societatii.
Mi s-a spus de catre un inspector de la fisc ca ori contract de munca,ori contract de comision. Exista un temei legal sa-i combat zicerile inspectorului?
In cadrul unei firme,un angajat care are contract de munca pe 2 ore zilnic pt executarea de prestari servicii deratizare,poate avea si contract de comision ca agent comercial?
Astazi am solicitat de la Finante o fisa client si acolo exista urmatoarea precizare la situatia juridica:insolvabilitate fara bunuri urmaribile.Inactiv de la 16.10.2014.
Ce ar trebui sa fac,va rog?
Va multumesc.
Nu am facut urmatoarea precizarea:
Firma nu a desfasurat activitate de anul trecut incoace,adica de la fina;lizarea inspectiei fiscale,cu siguranta a fost declarata de Fisc ca inactiva.
Are relevanta in deschiderea insolventei?
Ce se intampla cu cercetarea Politiei daca se inregistreaza la Tribunal aceasta cerere? Merge in continuare?
Se poate cere insolventa unei firme care a fost deja transmisa Politiei spre cercetare pt evaziune fiscala?
Precizez ca in urma unei inspectii fiscale s-a stabilit o suma mare de plata (aprox 50.000 ron) si s-a trimis adresa catre Politie. Nu a fost chemat administratorul,ci doar un angajat ca martor,de aici deduc ca este inceputa o cercetare.