avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate argo

Activitate argo

Buna ziua,

Sunt pe cale sa achizitionez o casa la care s-a facut o prelungire fara autorizatie , proiect ,etc.E vorba de o camera suplimentara care s-a adaugat la constructia initiala.
Intrebarea mea este daca dupa cumpararea casei si declararea structurii reale a casei sunt pasibil de amenda sau alte penalitati ?
Daca da ,va rog sa-mi spuneti care ar fi cuantul acesteia pentru a sti daca merita sa cumpar sau nu casa despre care vorbesc

Multumesc
va referiti la sanatate ,banuiesc,nu-i asa?
multumesc

daca imi voi plati cas si cass-ul ca persoana fizica trebuie dupa inregistrarea ca pfa sa platesc cele doua si dupa contractl de colaborare?

Multumesc de raspuns dar...

..ce se intampla daca declar venitul dupa perioada de proba? sunt supus unor penalitati si daca da care ar fi cuntumul acestora ?

Buna ziua,

Urmeaza ca incepand cu data de 1 iunie 2009 sa intre in vigoare un contract de colaborare incheiat de mine cu o companie din UE care nu are nici un fel de forma juridica in Romania.In incercarea de a ma interesa la finante sub ce forma pot inregistra acest contract pentru a plati impozitele care se cuvin,mi s-a spus ca singura forma este de a deveni PFA .Impzitul datorat este de 16 la suta din suma lunara primita conform contractului,urmand sa depun o declaratie estimativa cu venitul obtinut pe interg anul 2009(binenteles lunile ramase conform contractului).Dar problema mea este ca acest contract de colaborare prevede o perioada de proba de 3 luni in care mi se acorda o suma fixa pe intreaga perioada de proba urmand ca in continuare sa fiu platit lunar cu o alta suma de bani convenita cu compania respectiva.Deasemenea la sfarsitul perioadei de proba,conform contractului ,se va face o notificare scrisa prin care voi fi anuntat daca se continua contractul incheiat (pe un an cu prelungire automata) sau nu.
Intrebarea mea este daca pot sa inregistrez acest contract dupa finalizarea perioadei de proba urmand sa platesc atunci impozitele care se cuvin sau trebuie neaparat acum la inceput,...pentru ca exista riscul teoretic ca dupa perioada de proba sa nu se mai continue contractul din diverse motive ?Daca da care sunt penalitatile in acest caz ?
Deasemenea doresc sa intreb pentru CAS-pensia ,in cazul in care il voi plati ca persoana fizica la valoarea salariului minim(nu lucrez cu carte de munca in acest moment),dupa inregistrarea ca PFA trebuie sa declar si contractul de colaborare la CAS-pensie ,pentru ca nu imi convine....
Deasemenea daca stiti si alte forme prin care as putea inregistra acest contract la finante pentru plata impozitului pe venit alta decat forma de PFA,va rog sa-mi spune-ti.

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția 50% "always"la partaj ?
ileana a scris:

1. Daca ati avut avocat si sunteti nemultumit, puteti sa-l schimbati.
2. Nici un avocat pe acest forum nu va putea sa se pronunte avand in vedere doar sustinerile dvs. si acele pasaje din hoatarare.
3. Faceti apel impotriva hotararii aratand ca motivele le veti depune intr-un memoriu separat in termen legal ( pana la prima zi de infatisare)
4. Daca nu schimbati avocatul, stabiliti cu el o intalnire si cereti-i sa va explice ce nu a functionat cum trebuie si ce se poate face in apel..

Instanta are nevoie de probatiune, probatiunea este ceruta de parti si intreg probatoriul administrat va face obiectul analizei judecatorului. Dreptul la proba este garantia apararii.Degeaba aveti dvs. acte daca aceste acte nu au fost coroborate cu intreg probatoriul administrat.Sa tineti minte ca un avocat bun este acela care va reusi sa probeze cele sustinute.
A proba sau a nu proba un fapt echivaleaza uneori cu pierderea sau castigarea procesului.

succes
av. Ileana Schwarz



Am avut intalnire cu avocatul si mi-a spus ca nu intelege cum s-a dat aceasta incheiere,avand in vedere probatoriul de la dosar,de aceea nu inteleg nici eu cum a fost posibila o astfel de decizie.Ce instrumente de control a unei astfel de situatii pot avea ? De fapt acesta a fost si motivul pentru care am deschis acest topic.
Acum ,ne gandim la tot felul de variante sa intelegem cum a fost posibil,chiar si la posibililtatea de a fi "tradati",desi refuz sa cred ca acest lucru ,dar mai sti ???:hm: Se poarta astfel de lucruri in justitia romana ? Chiar ma gandeam sa deschid un subiect pe aceasta tema sa aflu daca intradevar sunt oameni pacaliti,desi inca o data spun ,refuz sa cred acest lucru.
Răspuns la discuția 50% "always"la partaj ?
Va multumesc pentru parerea dumneavoastra,chiar ma bucura ca este critica la adresa faptelor prezentate de cel in cauza.
Unul din motivele pentru care am solicitat sa-si expuna povestea in cuvintele sale a fost pentru a intelege cat mai bine dumneavoastra consultantii avocati prezenti in aceasta discutie despre cum s-au derulat faptele cat mai aproape de adevar.
Intradevar ,analizand la rece prezentarea facuta, se pot face consideratii asupra subiectivismului celui implicat dar pot sa va spun ca un apropiat al familiei sale ca in proportie covarsitoare adevarul este de partea lui in ceea ce priveste obligatiile materne ale sotiei iar ca argument pot sa va spun ca, unul din copii ,cel mai mic dealtfel in varsta de 14 ani si baiat pe deasupra,a cerut sa locuiasca cu tatal sau, fapt care se intampla in momentul acesta.
Oare o mama buna si iubitoare si-ar fi lasat copilul (cealalta este fata in varsta de 18 ani) cu fostul sot tocmai acum cand acesta are mai mare nevoie de spijinul si iubirea mamei sale ?
Doresc sa va intreb ,daca in acest proces de partaj,la apel este benefica aducerea de argumente si probe asupra modului in care fosta sotie s-a ocupat de familie si copii? Are vreo relevanta in acest proces ?

Răspuns la discuția 50% "always"la partaj ?
toate informatiile trecute in postul meu de mai sus ,sunt probate cu dovezi la dosar,respectiv extrase financiare pe anii respectivi ,legalizate de un notar si puse la dosar .Mai mult aceste documente numite si "incomtax"-uri ,arata venitul pe fiecare an al intregii familii(deci a ambilor) ,pentru ca asa e procedura in SUA.Noi credem ca pur si simplu judecatorul nu a tinut cont de aceste documente sau indiferent de volumul veniturilor dovedite de o parte mai mult decat cealalta ,sunt alte motive care probabil legea le specifica si de care se tine cont ,astfel incat nu conteaza contributia financiara diferita.Aici e intrebarea ,pot fi alte motive stabilite de lege care "bat" argumentul contributiei financiare diferite?
Răspuns la discuția 50% "always"la partaj ?
am sa postez mai jos detalii spuse de catre cel implicat in aceasta problema cu scopul de a oferii o descriere cat mai aproape de realitate ,cu speranta ca veti posta cateva pareri .

Am urmarit 50% “always” la partaj ?” cu atentie , si am simtit nevoia sa scriu urmatoarele deoarece eu sant in cauza. In 1997, mai , fosta sotie nu voia sa mearga la munca (din 1995) dar nici indatoririle de casnica nu le facea . Casa in continua dezordine, nu se gatea se cheltuia la restaurant si prin magazine non sens, iar unul din copii a facut chiar infectie avansata la gura . Mi s-a spus ca e pojar, dar n-a fost asa. Aceasta se numeste casnica?? De ce? sau ce ? in instanta se considera casnica ?? Cind El sau Ea pleaca la servici …cel de acasa are grija 100% numai de copiii celui plecat ?? Sau 50% cu 50%?? – Cel plecat la serviciu pierde timpul pretios,.. de a sta cu copiii sa se bucure de ei. …Oricum in iunie 1997 nu sa mai putut continua si am fost nevoit sa plec eu despartindu-ne in fapt timp de un an . Am indraznit sa cred ca o despartire o va misca si va realiza realitatea ca trebuie sa muncim si sa mergem pentru progres si prosperitate. In tot acest timp eu am platit pensia alimentara pt. 2 copii nefiind obligat dupa lege.(in USA) (dovezi la dosar) -Din 1996-1997 casa bunici mele era de vinzare . Eu am vrut sa o cumpar, fosta sotie nu. (martori si marturie la dosar) Dar acum vrea jumate….Plecind si fiind singur am muncit foarte mult sa adun bani sa cumpar casa dupa cum urmeaza si faceti dumnevoastra comparatia.
-1996---28 000 $ ---intretinut toata familia ---si gospodarie in afara serviciului (casnic) in timpul liber. (dovezi la dosar )
-1997---34 800 $---pensie alimentara—deoarece am fost separati in fapt
-1998---35 200 $---pensie alimentara-- ( am cumparat jumate din casa ; 1998)
-1999---27 200 $---servici eu—servici ea—casnici amindoi
-1999—2000 am cumparat amindoi cealalta jumatate de casa . (aceste cifre sint foarte clar aratate si puse la dosar; dovedite ) Am cerut 75% cu 25%. Desi ea a lucrat la negru si nu ar putea sa dovedeasca vreun venit. Dar adevarul e adevar. Dar,… cistigul meu a fost intotdeauna mult mai mare.
In 2003 despartiti in fapt; 2004 divortati 2006 partaj
Doua comisii au evaluat casa pt. partaj la preturi diferite ; 45 000 $ --100 000 $. Decizia judecatorului a fost 50% din suma cea mare , iar eu sint cel ce tin casa (bunici) si trebuie sa o platesc pe ea. De aici [ 50% “always” la partaj.] Mai mult de atit , imobiliarele scazand cu 40% , eu ne mai ramanind cu nimic.
O speranta a mai mi-a ramas; apelul si recursul.
Oricum as dori sa primesc de la dumneavoastra , sfaturi , comentari, indrumari , sugesti, opinii pt. care va multumesc anticipat.


Multumesc
Răspuns la discuția 50% "always"la partaj ?
credeti ca ar trebui sa luam un alt avocat ? daca da ,care ar fi criteriile dupa care sa alegem altul ? exista vreun avocat care sa garanteze succesul ? nu cred ,atat timp cat judecatorii nu raspund decat in fata proprii lor constiinte poate sa fie 10 avocati ca dumnealor iau deciziile dupa pofta inimii...sau gresesc ?de aceea am decis sa supun asupra dezbaterii acest subiect sa incerc sa aflu cat mai multe pareri asupra sanselor care pot fi intr-un dosar de acest fel.nu doresc sa-mi formulati motivarea apelului,doar pareri despre posibile abordari diferite.spre exemplu s-ar putea solicita in apel plata sultei la valoarea la care a fost achizitionat imobilul la vremea respectiva?pentru ca in acest caz reclamantul ar fi de acord sa plateasca chiar si cota de 1/2 stabilita acum de judecator.exista vreun temei legal pentru acest lucru?pana acum toate deciziile au fost date doar in favoarea uneia dintre parti iar daca exista dreptate pe lumea asta atunci la apel trebuie sa se indrepte lucrurile.

multumesc