Buna ziua,
Problema mea e ca astazi am fost la anaf, sa (re)trec pe impozitul de 3 % , la care mi s-a raspuns ca nu sunt persoana juridica si ca nu pot adera la acest impozit (nu mai spun ca am fost si in audienta la adjunct care m-a dat afara ) .
La care m-am gandit ca nu este corect si va spun si de ce :
-Cand am infiintat firma in 2008 am semnat o declaratie la anaf unde specificam ca ader la impozitul de 3 % si nu la cel de 16 %.
-in 2009 ca sa certific firma la politie ( in sisteme de securitate ) mi-a fost necesar cazierul meu dar si cel al firmei ca persoana juridica. Au fost ceva probleme ca cei de la anaf tot la fel nu imi eliberau pe caz ca sunt doar persoana fizica autorizata ( eu avand un fost coleg la Brasov care se certificase cu o luna inainte , exact in aceleasi conditii ca si mine ).Dupa exemplu pe care l-am dat de la Brasov , au sunat ei la Galati de s-au interesat si pana la urma mi-au eliberat cazierul.
Luna trecuta cand mi-au pus propire pe conturile personale , tot la fel au raspuns cum ca sunt persoana fizica si de aceea nu s-au atins de contul firmei.
Multumesc anticipat celor in masura sa ma lamureasca ce sunt de fapt , sau se poate interpreta legea in mai multe moduri.
Buna ziua , cautam informatii referitoare la executarile silite si am ajuns aici cu o problema.
Bunicul meu tocmai a castigat un proces cu primaria (sentinta irevocabila) ,prin care se face proprietar de un teren aferent casei sale pe care l-a folosit si a platit impozit timp de 30 de ani.Pana aici e bine. Pe teren acum vreo 15 ani a lasat sa construiasca (ilegal , din pfl si fier) doua garaje ajutand astfel 2 persoane de la bloc sa isi tina masinile acoperite.
In ziu de azi persoanele nu le mai folosesc dar apare a treia persoana (vecinul de teren ) care foloseste fara nici un consimtamant garajele. Problema e ca nu ma lasa sa daram garajele(fiind si prieten cu una din cele 2 persoane) spunand ca daca are un seif cu bani acolo si nu le da jos fara un ordin de evacuare.
Cand am umblat sa procur un ordin de evacuare , nimeni nu mi-l elibereaza zicandu-mi ca daca sunt actionat in judecata ar putea castiga terenul de sub garaje si nu prea cred , as merge la risc.
Multumesc anticipat