avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate Michaela_tig99

Activitate Michaela_tig99

Am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog. Ce se intampla cu copii care se afla intr-un centru de plasament care urmeaza a fi desfiintat, dar ei sunt in continuarea studiilor? De fapt si de drept nu ar tb cumva primaria sau nu stiu exact cine sa le ofere un camin, o garsoniera, ceva?Si nu sa-i mute intr-o alta locatie in care sa fie nevoiti ei sa plateasca utilitatile si toate cele necesare, plus mancare?
Am 23 de ani, da sunt in continuarea studiilor la a doua facultate in anul 1, trec in 2, forma de invatatmant zi, iar parintele este in strainatate.
Este contract individual de munca incheiat pe perioada determinata.Dar ca sa se ajunga şa asa ceva ar tb sa ma parasca cineva nu? Sau cum?
Dar da nu afla?Avand in vedere ca el este in strainatate?
Răspuns la discuția pensia alimentara pt studenti
Buna ziua! Am o nelamurire si anume eu primesc pensie alimenatara de la tatal meu dar totusi as dori sa lucrez pe perioada de vara si mi s-a spus sa semnez un contract individual de munca.Acesta poate sa-mi afecteze primirea pensiei alimentare?Puteti va rog frumos sa ma lamuriti?
Va multumesc frumos.
Buna ziua! Am si eu o nelamurire si daca ati putea va rog sa ma ajutati. Eu primesc pensie alimenatra de la tatal meu dar as dori sa fac promotii, si mi s-a spus ca trebuie sa semnez un contract individual de munca. Acesta este echivalentul cartii de munca?Ma afecteaza cu ceva in primirea pensiei alimentare?
Ma puteti lamurii va rog frumos?
Va multumesc.
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Am mai lucrat dar doar cu contract de conventie, sau cum e numit. Si mie mi se pare tarziu, sincer ca la 23 de ani sa nu lucrezi.Vroiam sa fac un PFA pt a preda aerobic. Ia r in legatura cu ONG stiam ca platesti doar impozit pe profit daca ai, avand in vedere ca e o organizatie non-guvernamentala, dar nu stiu prea multe lucruri,nu sunt bine informata.Stiu doar ca daca ai profit si activitati platesti la finante daca nu, nu platesti nimica.
Dintr-o discutie avuta cu ele, zilele trecute pe internet, mi-a spus ca il preocupa viitorul meu.Si anume ca ce se va intampla cu mine dupa ce nu voi mai primi banii acestia. Adica la 25 de ani!Pentru ca nu realizez un venit.Cum ma voi descurca atunci m-a intrebat?Din acest motiv nu stiu cum anume sa fac ca sa fie bine.Si din acest motiv am dorit sa vorbesc cu cienva experimentat pentru a-mi da un sfat pe masura.Din discutia avuta cu el, am inteles ca ar dori sa incep sa fac ceva cu viata mea, dar nu stiu exact daca ar fi cea mai buna decizie. Ma simt intre ciocan si nicovala cum s-ar spune. Ma scuzati ca va deranjez.
Nu exista nici o modalitate de a lucra? Fara ca el sa afle? In Romania nu prea gasesti joburi part-time.
Si nu as putea sa fac nimica? El nu e din aceasta tara.Sa stabilit in alta tara.