Buna ziua.Am o problema.Primesc pensie de urmas de aproximativ 20 de ani de pe urma tatalui.Am terminat o facultate dupa care am stat 1 an fara a urma studii iar acum in oct 2010 m am inscris la alta.Am primit pensie si decursul anului in care nu am urmat studii.Nu am luat nici o masura respectiv nu mi s-a parut nimic in neregula sa primesc acei bani deoarece tocmai finalizasem cu ei o decizie judecatoreasca de a primi in continuare pensie(functionara mi-a pierdut adeverinta de studii si nu am primit 1 an pensie).Acum am primit in posta cum ca daca nu am adeverinta pe anul 2009-2010 de studii,banii aceia trebuie sa-i dau inapoi.Vreau sa stiu in cat timp e legal sa-i inapoiez si daca ei pot sa-mi sisteze pensia din prezent pt a recupera banii aceia?De asemenea as vrea sa stiu ce sanse am sa nu-i inapoiez deloc(am crezut ca imi restituie ei banii pe care nu mi-au dat in perioada de 1 an a procesului,2009).Va multumesc.
Va multumesc pentru promptitudine. Raspunsul doamnei Barta este exact ceea ce doresc sa se intample.Referitor la blocarea contului si la retragerea fondurilor, au de luat 200 de lei, adica acel capital minim, pot sa faca ce doresc si dupa perioada suspendarii sa declare falimentul, eu tot nu voi plati acest impozit care mi se pare inca o metoda de furt, mai ales pentru o firma fara activitate si cu profit 0.
Cu respect, o zi buna.
Buna ziua. As dori cateva raspunsuri va rog. Am suspendat activitatea firmei mele , care nu avea profit si nici activitate,deci impozit 0, mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc impozitul forfetar iar eu nu doresc sa-l platesc si nu o voi face. As dori sa stiu ce masuri se vor lua asupra firmei mele.Am inteles ca initial se inchide contul firmei iar apoi va fi radiata din oficiu . Va rog sa-mi raspunde-ti cam in cat timp se face face acest lucru sau daca mai sunt si alte masuri.Mentionez inca odata ca acest impozit forfetar nu il voi achita.Va multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri dar mai am o nelamurire. Avocatul meu mi explicat cum ca acest impozit se refera strict la IMM -uri , ori eu am un SRL, ma incadrez la plata acestui impozit? Recurg la parerile dumneavoastra deoarece as vrea sa compar raspunsurile cu informatiile detinute deja de mine.Va multumesc.
Buna ziua. Am si eu o problema. Firma mea, un SRL, nu a avut activitate ( adica profit 0 ) si acum m-am hotarat sa o desfiintez.As dori sa stiu daca este valabil faptul ca , chiar daca profitul a fost 0 trebuie sa platesc impozit conform noilor reglementari sau daca exista vreo posibilitate sa scap de aceasta plata a impozitului.De asemenea as dori sa stiu care sunt pasii pentru inchiderea firmei.Va multumesc.
De la casa de pensii am primit o decizie de suspendare in care ma anunta ca mi-au sistat pensia pentru nedepunerea respectivei adeverinte,lucru fals.Va multumesc pentru raspuns si cu siguranta voi merge la acestia.
Buna seara.As dori sa aflu un anumit lucru de care vor depinde deciziile mele urmatoare.Am primit o citatie de la casa judeteana de pensii prin care ma anunta ca mi-au suspendat dreptul la pensie pe motiv ca nu am depus adeverinta de studii.Mentionez ca am 21 de ani si urmez studiile superioare si am depus mereu adeverintele. Problema este ca ,eu am depus personal, la casa de pensii adeverinta dupa care m-am casatorit,timp in care, de la casatoria mea nu am mai primit pensia si m-am gandit ca poate motivul ar fi faptul ca mi-am schimbat numele si nu mai figureaza ca cel al tatalui meu care a decedat.Intrebarea mea este urmatoarea: daca prin casatorie imi schimb numele si nu mai figureaza ca cel al decedatului mai pot primi pensie de urmas? Va rog frumos sa-mi raspunde-ti urgent deoarece ,daca se poate, am 45 de zile sa contest in instanta decizia casei de pensii,lucru pe care il voi face.Mentionez ,de asemenea, ca am mai avut in urma cu cativa ani un alt proces cu casa de pensii tot pe motivul nedepunerii adeverintei de studiu,caz care a fost solutionat prin decizia judecatoriei in favoarea mea,decizie irevocabila,s-a stabilit ca functionarele de la institutie care sunt de-a dreptul incompetente, mi-au pierdut adeverinta,fapt care, cu siguranta, s-a intamplat si acum.Astept si eu un raspuns pentru a sti daca este nevoie sa dau din nou in judecata casa de pensii din judet.Mentionez si faptul ca pe citatia de la institutie scrie faptul ca nu am depus adeverinta de studiu , fapt care este total fals. Va multumesc si va rog sa-mi raspunde-ti.