Buna seara.As dori sa aflu un anumit lucru de care vor depinde deciziile mele urmatoare.Am primit o citatie de la casa judeteana de pensii prin care ma anunta ca mi-au suspendat dreptul la pensie pe motiv ca nu am depus adeverinta de studii.Mentionez ca am 21 de ani si urmez studiile superioare si am depus mereu adeverintele. Problema este ca ,eu am depus personal, la casa de pensii adeverinta dupa care m-am casatorit,timp in care, de la casatoria mea nu am mai primit pensia si m-am gandit ca poate motivul ar fi faptul ca mi-am schimbat numele si nu mai figureaza ca cel al tatalui meu care a decedat.Intrebarea mea este urmatoarea: daca prin casatorie imi schimb numele si nu mai figureaza ca cel al decedatului mai pot primi pensie de urmas? Va rog frumos sa-mi raspunde-ti urgent deoarece ,daca se poate, am 45 de zile sa contest in instanta decizia casei de pensii,lucru pe care il voi face.Mentionez ,de asemenea, ca am mai avut in urma cu cativa ani un alt proces cu casa de pensii tot pe motivul nedepunerii adeverintei de studiu,caz care a fost solutionat prin decizia judecatoriei in favoarea mea,decizie irevocabila,s-a stabilit ca functionarele de la institutie care sunt de-a dreptul incompetente, mi-au pierdut adeverinta,fapt care, cu siguranta, s-a intamplat si acum.Astept si eu un raspuns pentru a sti daca este nevoie sa dau din nou in judecata casa de pensii din judet.Mentionez si faptul ca pe citatia de la institutie scrie faptul ca nu am depus adeverinta de studiu , fapt care este total fals. Va multumesc si va rog sa-mi raspunde-ti.
Ce ati primit de la casa de pensii, o instiintare sau o decizie, pentru ca in mesaj vorbiti despre o citatie?
In privinta numelui dvs., aveti obligatia legala sa aduceti la cunostinta casei de pensii schimbarea numelui si sa depuneti, in copie, certificatul de casatorie.
Poate ca n-ar fi rau sa incercati sa vedeti ce se intampla la casa de pensii inainte de a declansa un litigiu. Mergeti in audienta sau la Serviciul Plati Beneficii (depinde unde ati depus adeverinta) si aratati ca ati depus-o, cu cerere inregistrata.
De la casa de pensii am primit o decizie de suspendare in care ma anunta ca mi-au sistat pensia pentru nedepunerea respectivei adeverinte,lucru fals.Va multumesc pentru raspuns si cu siguranta voi merge la acestia.