Buna ziua.Am o problema.Primesc pensie de urmas de aproximativ 20 de ani de pe urma tatalui.Am terminat o facultate dupa care am stat 1 an fara a urma studii iar acum in oct 2010 m am inscris la alta.Am primit pensie si decursul anului in care nu am urmat studii.Nu am luat nici o masura respectiv nu mi s-a parut nimic in neregula sa primesc acei bani deoarece tocmai finalizasem cu ei o decizie judecatoreasca de a primi in continuare pensie(functionara mi-a pierdut adeverinta de studii si nu am primit 1 an pensie).Acum am primit in posta cum ca daca nu am adeverinta pe anul 2009-2010 de studii,banii aceia trebuie sa-i dau inapoi.Vreau sa stiu in cat timp e legal sa-i inapoiez si daca ei pot sa-mi sisteze pensia din prezent pt a recupera banii aceia?De asemenea as vrea sa stiu ce sanse am sa nu-i inapoiez deloc(am crezut ca imi restituie ei banii pe care nu mi-au dat in perioada de 1 an a procesului,2009).Va multumesc.
Nu va pot sista pensia de urmas, dar va pot pune poprire, in conditiile legii (art.452 si urm. c.pr.civ.) pe pensia legal primita in acest moment.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie de urmas
marian433
Salut,
Am si eu nevoie de o informatie,am terminat prima facultate in 2015,in prezent m am inscris la alta am 24 de ani dar nu mai pot sa ma duc la ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas
MugurFulger
Buna ziua!
Beneficiez de pensie de urmas de cativa ani pentru ca inca sunt studemnt. Din pacate din motive personale nu am putut sa ma prezint la cursurile ... (vezi toată discuția)