avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Activitate dmradu

Activitate dmradu

Multumesc, dar asta e: s-ar putea sa nu dea raspuns la cererea angajatului.
Multumesc de raspuns dar,
1.
in Codul Muncii compensarea se asigura in urmatoarele 30 de zile;
in Legea 153 compensarea se asigura in urmatoarele 60 de zile.
Care compensare se aplica in aceasta situatie?

2. Practic, cum se demonstreaza inspectorilor ITM ca acestia nu au au fost de acord cu compensarea repausurilor saptamanale? La o eventuala sesizare acestia pot spune ca nu a fost ceruta nicio compensare.
Va multumesc,

Buna ziua,
Lucram la o institutie finantata integral de la bugetul de stat. Activitatea se desfasoara pe ture, fara intrerupere. Prestam, conform graficului de tura, munca in zilele de sarbatori legale.
NU beneficiem de plata acestor munci in zilele de sarbatoare cu un spor de 100 %.
Conform articolului 8 din OUG 90/2017, in anul 2018, munca prestata in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu timp liber corespunzator acestora.
Dar conducerea unitatii nu vrea sa plateasca aceste munci desfasurate in zilele de sarbatori legale cu un spor de 100 % si nici sa le compenseze cu zile libere corespunzatoare in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acestei munci (conform art. 21, al. (1) din legea 153/2017).
Intrebari:
1. Pot fi platite aceste aceste munci prestate in zilele de sarbatori legale cu spor de 100%?
2. Este legal sa nu fie compensate aceste munci prestate in zilele de sarbatori legale cu zile libere corespunzatoare?
3. Daca aceste munci prestate in zilele de sarbatori legale trebuie compensate cu zile libere corespunzatoare care este procedura de urmat pentru a putea beneficia de ele?
Va multumesc.
Da, insa asta e problema dansului: pana acum a activat ca instructor autorizat, iar de-aici incolo vrea sa activeze ca instructor angajat cu norma intreaga. Nu mai stie dupa cine sa se ia: unii ii spun ca in situatia dansului poate sa activeze cu norma intreaga atat la liceul auto ca profesor, cat si ca instructor angajat la o scoala auto, iar altii ca poate ca poate sa activeze cu norma intreaga numai la liceul auto ca profesor, iar la o scoala auto cu timp partial. Nu stim care e raspunsul corect, daca situatia dansului reprezinta o incompatibilitate conform codului municii.
Va multumesc pentru rapuns, insa aicea-i problema: 1019 a fost abrogat si inlocuit cu 733 si odata cu acesta si instructorii autorizati au fost desfiintati; deci vrea sa treaca ca instructor cu norma intreaga pentru ca instructorii autorizati numai pot sa activeze.
Cineva m-a rugat sa pun o intrebare referitor la cazul sau concret si anume: persoana respectiva este profesor discipline tehnologice si de legislatie rutiera la un liceu auto, activand la liceul respectiv cu norma intreaga. Intrebarea dansului este urmatoarea: poate sa activeze atat cu norma intreaga la liceul respectiv, dar si cu norma intreaga ca instructor auto la o scoala de conducatori auto (privata- ce pregateste cursanti pentru obtinerea permisului de conducere categoriile A, B, C, D), deci in total 2 norme intregi, care in cazul dansului nu depasesc 16 ore/zi? Iar daca nu poate, care ar fi timpul minim partial cu care ar putea sa lucreze ca instructor auto.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Contestare amenda
asta stiam ,dar doream sa stiu daca rationamentul meu este corect;poate gresesc undeva,poate este vorba de alta lege 109/2005.
Vreau sa va prezint urmatoarea situatie:
un prieten ce poseda atestat de instructor auto a fost amendat cu suma de 4000 de lei (noi)de catre politia rutiera intrucat nu avea atestatul auto asupra lui in timp ce desfasura o sedinta de conducere auto.
Iata ce scrie in procesul verbal :intrucat instructorul auto nu a prezentat atestatul auto si autorizatia de instructor auto contraventie prevazuta la art.58,al.a i din lg. 109/2005 se stabileste amenda de 4000 de lei conform art.59,al.4 din lg.109/2005.
Mentiune:modul de scriere al amenzii este cel reprodus in fraza precedenta(cu prescurtari si fara virgule)
Ce vreau sa adaug:
1)instructorii auto,scolile de conducatori auto,instructorii auto autorizati isi desfasoara activitatea in baza ordinului 1019/2009;
2)persoana respectiva este instructor auto si nu instructor auto autorizat si deci nu putea sa prezinte ceva ce nu detinea(autorizatia de instructor auto)
3)daca este vorba de legea 109/2005 atunci aceasta face referire la " instituirea indemnizatiei pentru activitatea de liber-profesionist a artistilor interpreti sau executanti din Romania" care nu are nicio legatura cu aceasta amenda;
4) daca este vorba de oug 109/2005 atunci aceasta ordonanta face referire la organizarea, efectuarea si asigurarea desfasurarii transporturilor rutiere de marfuri si de persoane, precum si a activitatilor conexe acestora pe teritoriul Romaniei, in conditii de siguranta si calitate, cu respectarea principiilor liberei concurente...;
5) la art.2 din aceasta oug 109/2005 se spune ca aceasta oug 109/2005 nu se aplica la autovehicule rutiere destinate transportului de persoane, care, prin constructie si echipare, sunt destinate sa transporte maximum 9 persoane, inclusiv conducatorul auto ( art.2,al.b);instructorul respectiv facea scoala pe un autoturism cu 5 locuri;
6) conform ordinului 1019/2009 controlul scolilor si instructorilor auto se face de catre A.R.R.(autoritatea rutiera romana);
7)contraventiile prevazute la art.58,al.a nu are nicio legatura,cea de la lit.i parca ar avea;
8)conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art.35 alin.(2) se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa 3-a de sanctiuni (prevazute in oug 195/2002--180 de lei in 48 de ore).
Intrebare:
1) e vorba de alta lege in baza careia a fost amendat instructorul respectiv?
2) poate fi contestata?
3)pasi de urmat.
Multumesc.
Discuție uzucapiune
in 1982 se atribuie in folosinta pe durata constructiei,terenul de 100mp tatalui meu
fiind la periferia orasului el a inconjurat cu gard 900mp
in 1993 prin ordinul prefectului i se atribuie in proprietate cei 100mp
in 1994 mi-a facut act de vanzare-cumparare pe cei 100mp
in 1994 am declarat toata suprafata si am platit impozit pe ea pana in prezent(2010)
la finante apar la rol cu 900mp
ce pot sa fac pentru a primi titlu de proprietate ?
nu sunt persoane care sa revendice terenul
multumesc