avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Activitate florin77

Activitate florin77

ART. 90 - HG 925/2006
(1) De regula, garantia de buna executie se constituie printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, care devine anexa la contract. Prevederile art. 86 alin. (2)-(4) se aplica in mod corespunzator
Salut, sunt consilier juridic si doresc sa discut cu un consilier juridic care a a castigat in instanta un proces cu un fost angajat care a atacat in Tribunal o decizie de concediere. Vreau sa discut aspecte procedurale. Astept cu interes raspunsurile voastre. Multumesc
Am gasit ceva. Am zis ca nu se pronunta Codul Muncii, am gresit, art 56 - "incetarea de drept a contractului de munca" specifica la litera h): "de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor, autorizatiilor ori atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei;". Deci cred ca asta e raspunsul meu la intrebare, oricum astept confirmarile sau infirmarile voastre. Multumesc
Răspuns la discuția Demisie
Sunt de aceeasi parere ca si colega justicemn
Salut, am o speta. Un angajat conducator auto al societatii are carnetul de conducere suspendat pentru o luna, pot oare in aceste conditii sa il concediez?! Daca nu are capacitate de a executa atributiile de serviciu, oare ii pot desface contractul ? In Codul Muncii nu e specificata aceasta situatie, pot oare sa o asociez unei inaptitudini fizice sau unei necorespunderi profesionale?!?! Ce procedura ar trebui sa urmez ?, pentru a ocoli problemele din tribunal, daca se va ajunge acolo.
Care este dupa parerea voastra implicatia noii prevederi a Codului Muncii (daca va trece) in ceea ce priveste "Sarcina probei in conflictele de munca va reveni reclamantului, nu angajatorului" din punctul de vedere al sanctionarii disciplinare ?
Nu e problema vizavi de participarea la cursuri ptr obtinerea atestatului. Eu vreau sa il obtina intr-un termen rezonabil, daca pana atunci nu il obtine, vreau sa il suspend din functie pana il va obtine. De fapt prin decizia interna pe care i-o voi da vreau sa il determin sa isi faca cursul respectiv. Aceasta suspendare este doar la nivel de amenintare, ca sa fie mai operativ, insa vreau sa am un temei legal la deciza respectiva, si nu stiu daca e legal sa ii susupend pentru un astfel de motiv contractul. In Codul muncii art. 50 nu imi incadreaza si aceasta situatie, adica suspendarea la initiativa unilaterala a angajatorului insa din cauza angajatului, care nu are diferite atestate sa poata presta munca pentru care a fost angajat....si nu stiu unde din p.d.v. al C. muncii sa incadrez asta.......:hm:
Salut. Am un angajat sofer care nu are un atestat fara de care nu poate face transport de persoane. Vreau sa ii dau un termen in care sa isi faca atestatul sa poata efectua curse cu persoane. Termenul limita va fi rezonabil, de 1-2 luni, cu sanctiunea de suspendare a Contractului individual de munca, daca nu obtine acel atestat in termenul stabilit. In C. muncii nu am gasit la suspendare decat motive in care nu se inscrie aceasta situatie. Ce temei legal as putea sa dau unei astfel de decizii interne?!?
Răspuns la discuția Prezidare sedinta AGA
Merci, asta a fost si concluzia la care am ajuns si eu.
Salut Am o dilema. Ce parere aveti ? Directorul General al unei Societati pe Actiuni poate prezida o sedinta AGA? Legea 31/1990 spune:
"ART. 129
(1) In ziua si la ora aratate in convocare, sedinta adunarii se va deschide de catre presedintele consiliului de administratie, respectiv al directoratului, sau de catre acela care ii tine locul"

Voi cum interpretati?! Presedintele Directoratului este Dir. Gen??? sau ca indiferent de acest lucru, cel care ii tine locul poate fi orice persoana desemnata (dintre actionari binenteles) ???