avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate salonsun

Activitate salonsun

deci un mic calcul pentru micro intreprinderi.
1. acestea deja platesc inpozit pe venit de 3 % - ceea ce inseamna ca pentru acestea aceasta lege nu are nici un sens...
2. toate microintreprinderile care au cifra de afaceri sub 216,000 ron vor avea de suferit restul vor plati ca si pana acum...celelalte vor trebui sa fac vanzari de 216,000 ron pt a avea aceeasi rentabilitate...
3. ce se intampla cu firmele care au activitati sezoniere.... de ex. 2 trimestre faca vanzari mari si platesc 3% ( suma mai mare decat 1650 ron pe trimestru ... sa zicem dublu) iar in 2 trimestre nu am deloc activitate si platesc 1650... per total am sa zicem cifra de afaceri de 216,000 dar platesc 9750 ron
4. pentru o firma cu CA anual de 120.000 ron si o marje de profit de 20%.... (cum sunt f multe micro intreprinderi... daca nu majoritatea) inpozitul forfetar de 65000 este echivalentul a unui impozit pe profit de 33%;
5. ce se intampla cu firmele care nu au venituri dar nici nu sunt inca inchise... vor plati sau nu acest inpozit
Buna ziua,
Doresc sa inffintez o companie care sa aibe ca activitatea predarea de cursuri de calculator (MS Ofiice). Eu voi fi persoana care va tine aceste cursuri. Vreau sa stiu daca am nevoie de calificare/diploma pentru a preda aceste cursuri ? trebuie sa fie recunoscuta de M. Educatiei?

Multumesc,
Răspuns la discuția platitor da / nu de tva
intrebare...
35.000 euro anual sau cumulat... adica daca am facut anul trecut cand m-am infiintat C.A.30.000 anul acesta cand ajung la 5000..(35000 cumulat) tre sa devin platitor de tva?

Multumesc,
Răspuns la discuția Obligatoriu 1 angajat?
buna ziua,
Sunt asociat (1 din 3) la un salon de infrumusetare...
desfasor in cadrul firmei si activitatea de manichiurista...
imi puteti spune daca trebuie sa fiu si angajata la firma sau faptul ca sunt asociat imi da dreptul sa prestez aceasta activitate... nu doresc sa primesc din partea firmei vreo renumeratie pt aceasta activitate.
In caz ca nu e suficient ca sunt asociat.. exista un alt tip de contract pe care pot sa-l fac cu firma in afara de contractul de munca... eventual unul fara renumeratie.

Multumesc,