avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligatoriu 1 angajat?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligatoriu 1 angajat?

Buna ziua!
Am deschis recent un magazin de haine. Suntem cu sotul proprietari 50-50% si administratori. El vinde momentan in magazin. Este obligatoriu sa fie si angajat cu contract de munca la societatea noastra sau poate vinde in calitate de proprietar/administrator?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 12:10, 19 Martie 2009
Nu este ca obligatoriu ca asociatul sa fie salariat, pentru a desfasura activitate la firma.
davideg are dreptate numai partial. Da, nu e obligatoriu ca asociatul sa fie incadrat cu vreun tip de contract, dar in acest caz nici nu presteaza vreo activitate remunerata. Daca o persoana (asociat sau nu) presteaza o activitate remunerata in beneficiul societatii, atunci trebuie incheiat si contract (nu neaparat de munca, depinde de situatie)
Multumesc pentru raspunsuri.
Deocamdata nu este o activitate remunerata, cu criza asta deabia reusim sa platim chiria spatiului si marfa.
Tocmai de aceea am intrebat, pt. ca inca nu ne-am permite si un angajat.
Fiti foarte atenti la cum v-ati inregistrat fiscal. Daca sunteti platitori de impozit pe venit, in termen de mazim 60 de zile de la infiintare, trebuie sa incheiati cel putin un cim.
Impozit pe profit ne-am inregistrat daca nu ma insel.

Alte discuții în legătură

Informatii forma de angajare la propria firma Roxana888 Roxana888 Buna ziua! Urmeaza sa deschid un salon de infrumusetare si voi fi asociat unic, intrebarea mea este, fiind cosmeticiana, sub ce forma de angajare imi voi putea ... (vezi toată discuția)
Caen 4711 vs 4725 lucky13 lucky13 Ce inseamna din punctul de vedere al CAEN, magazine specializate? Pentru un salon de infrumusetare care vinde suc la clienti, de care cod caen am nevoie? (vezi toată discuția)
Afacere la cheie boby_zb boby_zb Salutare am gasit pe un site de anunturi de vanzare o afacere la cheie (salon infrumusetare) si asi dori sa stiu ce acte trebuie sa fac pentru a intra in ... (vezi toată discuția)