avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Afacere la cheie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Afacere la cheie

Salutare am gasit pe un site de anunturi de vanzare o afacere la cheie (salon infrumusetare) si asi dori sa stiu ce acte trebuie sa fac pentru a intra in posesia lui.. se vinde cu tot cu firma sau trebuie sa imi fac eu firma?
Cel mai recent răspuns: boby_zb , utilizator 20:15, 19 Iulie 2013
asta trebuie să îi întrebați pe cei care au pus anunțul. noi de unde să știm?
pai daca ar fi sa vand firma cu totul ce acte ar trebui sa fac?
Pentru cesiune partilor sociale (vanzarea firmei) trebuie sa depuneti la ORC
- hotararea aga/decizia asociatului unic, dupa caz;
- act constitutiv actualizat;
- contract de cesiune;
- declaratie de asociat si administrator;
- specimen de semnatura administrator;
- fotocopie CI asociat si administrator;
- contract de comodat schimbare sediu social, daca este cazul;
- cerere tip.

Foarte important este sa verifice un contabil firma inainte de semnarea actelor, sa nu va treziti cu surprize ulterior (datorii, declaratii nedepuse ANAF, pentru nedepunerea unor declaratii la ANAF amenzile sunt foarte mari etc.)

Bafta!

am vorbit cu proprietara salonului si zicea ca nu il vinde cu firma , ci trebuie sa vin eu cu firma mea.. afacere mi-o da cu tot cu angajati si asi dori sa stiu daca pt a prelua cu totul trebuie sa imi fac neaparat SRL sau imi pot face si PFA (am diploma de coafor).. cum pot afla daca salonul este pe profit sau nu ? in anunt proprietara specifica ca este foarte profitabil.. si nu stiu cum pot afla numele firmei acesteia pentru a verifica daca are profit sau nu..
si fiind incepator in domeniu asi dori sa stiu cam ce cheltuieli asi avea ca proprietar (cam pe ce s-ar duce bani, chirie, impozite, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salon infrumusetare boby_zb boby_zb Buna seara, ideea mea de afacere este sa imi deschid un salon de infrumusetare la parterul unui bloc si asi avea nevoie de cateva raspunsuri. Ideea este ca ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu 1 angajat? puppe_1975 puppe_1975 Buna ziua! Am deschis recent un magazin de haine. Suntem cu sotul proprietari 50-50% si administratori. El vinde momentan in magazin. Este obligatoriu sa fie ... (vezi toată discuția)
Pastrarea avizelor la preluarea unui salon geanina_teodorescu geanina_teodorescu Buna ziua!Doresc sa cumpar un salon de infrumusetare insa persoana care vinde nu vinde firma deoarece are si alte activitati.daca imi fac eu firma si preiau ... (vezi toată discuția)