Buna ziua!Doresc sa cumpar un salon de infrumusetare insa persoana care vinde nu vinde firma deoarece are si alte activitati.daca imi fac eu firma si preiau doar salonul,avizele acelui punct de lucru se pastreaza sau trebuie sa obtin eu altele?in ce conditii se pastreaza avizele?eu doresc ca salonul sa isi continue activitatea in tot acest timp.as vrea sa stiu cum se procedeaza in acest caz si ce presupune cumpararea unui salon de la o firma la alta.:(
In cazul in care nu cesionati si partile sociale ale firmei respective atunci acele avize nu va sunt de nici un folos fiindca ele sunt obtinute pentru o alta societate comerciala! Asadar va trebui sa depuneti dosarele de avizare pentru obtinerea tuturor acelor avize.
Pentru a putea functiona totusi in aceasta perioada puteti sa semnati un contract de asociere in participatiune pentru o perioada limitata (2-3 luni de zile) in baza caruia firma respectiva care va cedeaza spatiului sa vina cu spatiul si cu toate avizele de functionare iar dvs sa prestati activitatea!B-)
SUCCES!
=D>
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Persoana care vinde pleaca peste 3 saptamani in strainatate.Spatiul este inchiriat nu este al dansului.in acest caz cum credeti ca este mai bine?ma scuzati ca nu am dat toate detaliile de la inceput.Eu doresc ca salonul sa imi apartina de la cumparare.sa isi continue activitatea si sa nu fiu nevoita sa obtin alte avize..:-/
Pentru ca acest salon sa isi continuie activitatea pe autorizatiile actuale dv. ar trebuie sa cumparati partiile sociale ale societatii si sa deveniti asociat in societate adica sa cesionati partile sociale asa cum va explicat @Mihai Grigore=D> aceasta este singura modalitate........dar mare grija la ce cumparati , daca spatiul este inchiriat verificati contractul de inchiriere proprietarul spatiului poate nu va fi deacord cu cesiunea contractului pe alta firma ......practic dv. va trebui in primul rand sa cesionati(sa il mutati ) contractul de inchiriere pe firma dv. si mai apoi sa cumparati salonul(aparatura, ustensile mobilier) pentru ca daca nu aveti spatiul riscatii sa cumparati restul degeaba......