avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inchiriere / subinchiriere domeniu de activitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inchiriere / subinchiriere domeniu de activitate

Doresc sa inchiriez o spalatorie auto de la o firma. Acum intervine problema...pot inchiria de la firma respectiva spatiul si domeniul de activitate si sa functionez sub firma respectiva ca persoana fizica? Patronul mi-ar ceda firma asa pe crezamant dar eu vreau sa am un contract ceva. Care este solutia cea mai buna? Ar trebui sa-mi infiintez eu firma sau ce pot face...apoi daca infiintez firma noua o sa am probleme probabil cu auorizatiile si patronul ma poate impiedica...ce e de facut??
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:30, 27 Februarie 2010
Va inregistrati la Registrul Comertului ca PFA pe activitatea pe care doriti sa o desfasurati si apoi incheiati cu firma respectiva contract de inchiriere a spatiului.
Sunteti persoana fizica autorizata?
Daca da, va sugerez un contract de inchiriere a spatiului, cu clauze clare privind furnizarea de utilitati, activitatea pe care urmeaza sa o desfasurati in spatiu, etc.
Daca aveti o firma care are ca obiect de activitate acelasi domeniu, deasemeni puteti fie inchiria spatiul si desfasura activitatea sub firma dvs., fie puteti incheia o asociere in participatiune.
Dar daca nu aveti nici una dintre aceste calitati...
Fodor Carmen liliana a scris:

Sunteti persoana fizica autorizata?
Daca da, va sugerez un contract de inchiriere a spatiului, cu clauze clare privind furnizarea de utilitati, activitatea pe care urmeaza sa o desfasurati in spatiu, etc.
Daca aveti o firma care are ca obiect de activitate acelasi domeniu, deasemeni puteti fie inchiria spatiul si desfasura activitatea sub firma dvs., fie puteti incheia o asociere in participatiune.
Dar daca nu aveti nici una dintre aceste calitati...

Deci ca persoana fizica autorizata pot inchiria spatiul si sa ma asociez in participatiune?? eu ar urma sa platesc cei 3 salariati cu impozitele aferente plus utilitatile si sa-mi desfasor activitatea in p[aralel cu alte activitati pe care firma respectiva le mai desfasoara?
Ca persoana fizica autorizata puteti inchiria spatiul si desfasura activitatea.
Platind utilitatile, etc.
Angajatii nu-i puteti prelua, cel putin asta e parerea mea.

Daca aveti o firma, va puteti asocia in participatiune, el pune spatiul, forta de munca,clientela, vadul, dvs. probabil consumabilele, managementul...
Si impartiti beneficiul, conform cotelor de participare stabilite in contract.
Dar salariatii vor fi platiti de el sau daca hotararti sa-i preluati dvs. contractele de munca inceteaza cu firma lui si ii angajati dvs. pe firma dvs.

Eu cred ca ambele parti dintr-un contract trebuie sa castige.
Ganditi-va bine la beneficii.
Luati in considerare si pierderile
ok
multumesc pentru lamuriri...dar singura problema ar fi cea cu angajatii/....ce solutie sa am...firma lui sa ioncheie contract ceva cu mine pentru angajati...ca furnizor de forta de munca sau fiecare angajat poate face contract cu mine??

Alte discuții în legătură

Prestari servicii iuliatazz iuliatazz Buna ziua. Cum pot inchiria (ca persoana juridica) o spalatorie auto de la o alta persoana juridica pentru a putea sa functionez (pentru spalatorie) pe ... (vezi toată discuția)
Achizitii pe societate comerciala tip srl Nina1 Nina1 O societate comerciala tip srl poate achizitiona pe numele firmei bunuri mobile (mobila, aragaz, tv etc) pe care sa le dea spre folosire unei terte persoane? ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune Corina Chilom Corina Chilom buna ziua! Cum se face un contrac de asociere in participatiune in situatia in care una dintre societati, acorda celeilalte licenta de expertiza contabila, ... (vezi toată discuția)