avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inchiriere / subinchiriere domeniu de activitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inchiriere / subinchiriere domeniu de activitate

Doresc sa inchiriez o spalatorie auto de la o firma. Acum intervine problema...pot inchiria de la firma respectiva spatiul si domeniul de activitate si sa functionez sub firma respectiva ca persoana fizica? Patronul mi-ar ceda firma asa pe crezamant dar eu vreau sa am un contract ceva. Care este solutia cea mai buna? Ar trebui sa-mi infiintez eu firma sau ce pot face...apoi daca infiintez firma noua o sa am probleme probabil cu auorizatiile si patronul ma poate impiedica...ce e de facut??
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:30, 27 Februarie 2010
Depinde cum stabiliti in contractul de asociere.
Daca el vine si cu spatiul si cu angajatii.
Pe dvs. va intereseaza cine va plati angajatii?
Pai angajatorul, adica el daca participa si cu spatiul si cu angajatii ...
Sau dvs. daca contractele lor de munca cu el inceteaza si dvs. ii angajati apoi.
Depinde cum va intelegeti in contractul de asociere in participatiune.
adimacker a scris:

Patronul mi-ar ceda firma asa pe crezamant dar eu vreau sa am un contract ceva.

Avand in vedere acesta afirmatie, am senzatia ca solutiile de mai sus sunt cai muuult prea intortocheate.

Ati luat in calcul posibilitatea de a va asocia cu el in firma lui SC cum-o-chema- SRL? Adica sa va cesioneze un nr. de parti sociale. Urmand ca, in cadrul acestei firme , fiecare dintre dvs. sa trageti la aceeasi caruta impartind beneficiile (chiar daca dvs. ocupandu-va efectiv de partea de spalatorie si celalalt de ...ce-o mai fi de facut)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii iuliatazz iuliatazz Buna ziua. Cum pot inchiria (ca persoana juridica) o spalatorie auto de la o alta persoana juridica pentru a putea sa functionez (pentru spalatorie) pe ... (vezi toată discuția)
Achizitii pe societate comerciala tip srl Nina1 Nina1 O societate comerciala tip srl poate achizitiona pe numele firmei bunuri mobile (mobila, aragaz, tv etc) pe care sa le dea spre folosire unei terte persoane? ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune Corina Chilom Corina Chilom buna ziua! Cum se face un contrac de asociere in participatiune in situatia in care una dintre societati, acorda celeilalte licenta de expertiza contabila, ... (vezi toată discuția)