avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate danpavel57

Activitate danpavel57

stimati colegi eu ca viitor stagiar am douaCiM la doua SRL uri. nu as putea renunta numai la 1 si sa duc dovada la Barou? ma poate depista baroul ca mai am un CiM in derulare? astept si PM eventual daca mai e cineva in sit asta!
Răspuns la discuția nelamuriri norme impozit forfetar
va multumesc foarte mult pentru amabilitate si aveti si o recomandare de la mine.

nu cred insa ca am stiut sa ma exprim. legea prevede ca pentru cifra de afaceri 0-52 000 se plateste un impozit minim de 2200 lei iar pentru cifra de afaceru 52 000-215 000 un impozit minim de 4300 lei.

ei, sa zicem ca eu am venituri anul trecut sub 52 000 dar anul acesta deja de 52 100 lei. ce voi plati in acest an? (8 luni din) 2200 sau 4300? inteleg ca la anul voi plati oricum 4300 in aceasta situatie. dar anul acesta? ma raportez NUMAI la cifra de afaceri de anul trecut sau si la cea de anul acesta?
buna ziua detin un SRL care anul trecut a avut cifra de afaceri sub 52 000 lei deci ar urma sa ma incadrez la prima categorie de impozit forfetar, cea de 2200 lei.

ideea este ca anul acesta mai am putin si trec de cei 52 000 lei. din ce inteleg eu nu are importanta pentru anul acesta, eu urmand sa platesc ca urmare a cifrei de anul trecut, deci 2200 lei (ma rog, cifra aferenta a opt luni). Anul urmator ar urma sa platesc la transa superioara (probabil cea de 4300 lei, pentru cei cu venit intre 52 000 si 215000)

contabila insa zice ca nu ma poate asigura ca nu platesc inca de anul acesta 4300, daca depasesc acel prag de 52 000. ea sustine ca a inteles "de la cineva" ca pe parcursul anului daca trec de prag, intru inca de anul acesta in categoria superioara.

eu din ce am citit am dedus ca NU, anul acesta orice cifra de afaceri as avea, sunt nevoit sa platesc numai minim prima categorie, 2200 (impartit pe 8 luni)

dvs cum credeti?
adrian stoica a scris:

Concret :
- hotarare AGA de dizolvare cu sau fara numirea unui lichidator
- bilant de lichidare
- cerere de radiere dupa 30 zile de la publicarea in MO a hot AGA
La dosarul de radiere se atasaza copie MO si certificatul de atestare fiscala fara datorii !!
- firma nu este controlata de ANAF
- costuri ONRC aprox 700 RON+ onorariu
- in legatura cu cesionarea nu stiu cui poti sa cesionezi iar costurile pt inregistrarea oricarui act modificator al actului constitutiv sunt mult mai mari decat infiintarea unei firme


perfect, va multumesc! exact ca si dl. alex va intreb si eu, cum ar fi mai bine? cu sau fara lichidator?
cam asa prevede actul constitutiv, ce spune dl. alex

de asemenea spune ca "lichidarea societatii se face de catre lichidatorii numiti de societare" dar pe atunci nu se facea dizolvarea simplificata, nu?
va rog eu frumos sfatuiti-ma sunt cam disperat la gandul ca dragii si scumpii guvernanti vor sa ma faca sa le dau 1625 lei pe trimestru numai pentru ca nu pot scapa de firma.....
buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara de 5 ani, oricum dupa 3 luni nu s-a mai interesat de firma din ianuarie 2004, firma fiind creata in noiembrie 2003) capital social 200 ron, neplatitor TVA, fara datorii sau probleme, un singur salariat cu 2h/zi - chiar eu.

mandatul meu de administrator a expirat conform actului constitutiv in anul 2008 deci dupa 5 ani, si asa apar si pe mfinante (mandat administrator expirat)

eu nu mai fac nimic cu aceasta firma din decembrie 2006 (am un leasing pentru un logan dar il voi achita luna aceasta in avans si voi trece masina direct pe persoana fizica)

cum pot sa fac sa lichidez aceasta firma voluntar, ce implica acest lucru ca si costuri si ca si riscuri? nu as vrea sa fiu controlat de nimeni, nu am eu belele, am scos fisa platitor de la AF si am 1 ron datorii, dar totusi nu am timp acum de spagi si controale si alte chestii pentru ca aici ti se gaseste orcand nod in papura daca se vrea....de asemenea cu un lichidator e cam aceeasi situatie.

concret: se poate lichida voluntar firma, daca nu are datorii si nici patrimoniu de impartit? fara lichidatori si controale?

sau

este mai bine sa o cesionez? cum o pot cesiona fara prezenta fizica a asociatei, nu am nici copie a CI (daca o mai avea asa ceva) cred ca stitii la ce ma gandesc, pot sa fac sau nu?

si PUNCTUL 2: intereseaza pe cineva sa preia aceasta firma? pot oferi si sediul social la o adica sa nu o mutam o vreme. este pe sectorul 4.


Am primit o citatie insotita de o actiune, de la un SRL partener caruia probabil nu i-am platit vreo factura, fara sa vreau. suma este infima, 2000 RON. Buba e ca actiunea este facuta de Urban si asociatii.

Ce este de facut? ei intemeiaza actiunea pe OG 5/2001 modificata, si cer emiterea ordonantei ce va contine somatia de plata reprezentand contravaloare facturi fiscale, si sa faca aplicarea art. 274 C.Pr.Civ.

Ce se poate intampla si cat poate cere Urban cheltuieli de judecata, doar asta ma sperie. Ca as fi platit imediat acele 2000 RON daca m-ar fi contactat SRL-ul.....

Data de infatisare este 26 martie maine ar trebui depusa intampinare (pe care nu o am si nu stiu sa o fac) o pot depune si direct la infatisare? Sa imi iau avocat? Sa platesc suma aceea si sa merg cu OP atasat la intampinare?

Ce sa fac?

Va multumesc!
Răspuns la discuția sinteze admitere barou
Si eu daca se poate danpavel57@yahoo.com multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!