va rog sa ma ajutati in urmatorea problema:
- sora mea are contract de munna pe perioada determinata la o firma in Romania. Contractul a fost incheiat la data de 15.01.2009
- incepand cu aceasta data, ea a fost delegata in Germania, la firma-mama
- ea realizeaza venituri din salariul fix + diurna aferrenta perioada in care se desfasoara activitatea
- deja a depasit perioada de 183 de zile de sedere
Intreabarea mea este daca trebuiie sa plateasca si impozite si taxe in Germania, avand in vedere in veniturile pe care le realizeaza sunt impozitate in Romania?
Parerea mea este sa mergeti direct la instanta.
Este mai avantajos si din punct de vedere financiar.
Evitati si riscurile de a achita bani notarului si apoi sa trebuiasca sa achitati bani si la avocat.
avocat Claudiu Lascoschi
Imi puteti spune va rog care sunt pasii de urmat pentru o actiune in instanta.
De ce acte avem nevoie si care ar fi costurile aproximative?
Va multumesc mult!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Sa inteleg ca trebuie introdusa actiune in instanta? Pe cale amiabila nu se poate rezolva? Mentionez ca este vorba de un teren de 6000 mp.
voi incerca sa expun cat mai succint situatia mea:
in anul 1999 s-a vandut o cota parte de 1/2 dintr-un teren unui tert. Restul de 1/2 din acest teren apartin in continuare mamei mele si bunicii (in calitate de mostenitoare ale bunicului meu). Tranzactia respectiva a fost inscrisa in cartea funciara, dar nu s-a procedat la iesirea din indiziune. Practic noi nu stim care bucata de teren ne apartine.
Mentionez ca aceasta cota parte de 1/2 a fost vanduta de unchiul mamei mele, care era co-proprietar.
Cum putem sa facem dezmembrarea acestui teren?