Buna ziua,dețin o SENTINTA DE DIVORT AMIABIL, din martie 2022.Atunci am cerut o Pensie de întreținere de 300 Ron ,pentru un minor,care a fost trecută în Hotărârea definitivă.
De atunci și până în prezent,salariul minim a crescut de câteva ori,precum și nevoile minorei, pensia rămânând la fel.
Sunt eligibilă de indexarea pensiei,in raport cu salariul minim,daca in hotărârea definitivă a fost notată suma?
Cererea trebuie sa o depun eu sau minora de 17 ani?
Menționez că avem custodie comuna cu adresa la mine,deși întâlnirile cu tatăl ei nu s-au concretizat ,decât ocazional.
Multumesc
Multumesc,ma ajutati foarte mult,de aceea sunt o "fana"a acestui site si il recomand tuturor cunostintelor.As mai avea o intrebare:o firma carre reia activitatea in luna mai,dupa 3 ani de suspendare,ma plateste sau intra in categoria acelor firme "start-up,sau firme care devin active din punct de vedere legal in 2009"si care sunt scutite de impozit>Am pus ghilimele deoarece l-am citat pe dl
Aurel Saramet presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pt IMM.Multumesc
Sora mea este plecata in irlanda cu sotul ei,iar aici au o firma,si ar vrea sa suspende activitatea.Ei se intorc din irlanda doar la inceputul lui iunie.Daca suspenda atuci activitatea, vor plati impozit doar pe luna mai sau pe tot anul?Multumesc
da este vorba despre SUSPENDAREA ACTIVITATII,care nu poate depasi 3 ani,dar activitatea cu rulaj 0 si depuneri la finante si registrul comertului,poate dura cati ani vreau eu:)
Ce ne puteti spune despre firmele cu rulaj 0?cei de la Reg comertului ne trimit la adm finantelor si invers nimeni nu stie "inca",aici la medias.Deci...firma a fost pe intrerupere de activitate din 2004 pana in 2007 ,de atunci "functioneaza" cu rulaj 0,iar acum cica nu mai poate fi facuta suspendare.DE CE?Nu ne spune nimeni de ce doar ca nu sepate iar in acest caz de la 1 mai intram la impozit 2200lei pe an.Asa este sau cum?Va rog sa ma lamuriti.Multumesc mult
Buna tuturor,am o problema pe care am postt-o pe mai multe siteuri si nu am primit nici un raspuns concret.Acum o luna si ceva am terminat Concediul de Ingrijire Copil si m-am angajat la o firma,alta decat cea de la care am iesit in acest concediu.Acum se aude ca se fac restructurari iar situatia mea este:Inainte de CIC am muncit 7 luni +5 luni Concediu de risc maternal+3 luni concediu pre si post natal iar inainte de cele 7 luni lucrate am be4neficiat de somaj.Intrebarea mea este :Daca acum la doar o luna voi fi disponibilizata pe motiv de restructurare voi beneficia de somaj?
multumesc si astept raspuns
Am si eu o pb asemanatoare,am terminat CIC acum o luna si m-am angajat la o alta firma decat cea de lacare am intrat in CIC.Pe la colturi se discuta despre disponibilizari.Intrebarea mea este :Daca as fi disponibilizata as beneficia de somaj avand in vedere ca:inainte de concediu am lucrat 6 luni si jum+5 luni Concediu de risc maternal+3 luni concediu pre si post natal,iar inaintea celor 7 luni de munca am fost tot in somaj.Va rog mult sa imi raspundeti.Daca se poate un raspuns sigur sa stiu cum sa "pledez"in fata sefilor.Multumesc:)):))