avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Activitate Dessire

Activitate Dessire

Răspuns la discuția Intretinere \"umflata\"
Multumesc din suflet pentru raspunsuri. Am o rugaminte destul de banala,as dori sa imi spuna cineva care este suma care ar trebui sa o achit la apa daca am 3 mc apa rece si 5 mc apa calda? Sunt din Bucuresti.Mie imi iese o suma destul de mica fata de ce este afisat la intretinere,de parca as avea triplata suma. Multumesc mult.
Buna ziua,
Sunt cirias de 3 luni,locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si am observat ca Administratora blocului a incarcat intretinerea fata de luna trecuta.Mentionez faptul ca la caldura dau la fel ca luna precedenta,insa unele cheltuieli,precum CANAL difera de la o locuinta la alta.(EX.unde locuiesc 2 persoane - 3 lei,alte 2 persoane,alta garsoniera - 20 lei). Nu toata lumea plateste la fel aici? Fata de toate celelate garsoniete noi avem sumele cele mai mari inclusiv la apa calda si rece,desi am consumat la fel de 3 luni.Vreu sa specific faptul ca proprietarul a avut o divergenta cu administratora inainte de afisarea intretinerei si banuiesc ca ne-a incarcat pe noi drept "razbunare".
As dori sa ma ajutati cum pot afla daca calculele sunt corecte si mai exact cum trebuie sa formulez cererea pentru administratora sa imi detalieze cheltuielile,poate chiar si o copie sau ceva de genu si...daca este cazul contestatia pentru recalcularea intretinerei.
Multumesc frumos.
Am lucrat la o firma timp de un an jumate.La angajare mi-au spus ca imi vor face carte de munca.Dupa ce am plecat de la ei...cand sa imi iau cartea de munca..surpriza..nu mi-au facut asa cum mi-au promis.Firma este destul de mare si cunoscuta cu magazine in majoritatea oraselor.La plecare mi-au inmanat o hartie cu vechimea mea la ei.
Intrebarea mea este,sunt obligati angajatorii sa faca carte de munca la cei care nu au?Sau nu mai este obligatoriu?La noul meu loc de munca nici nu mi-au cerut cartea de munca(nu m-au intrebat daca am sau nu) si am deja 3 luni.Ce se intampla,este normal asa?
Precizez ca am functia de casier la un magazin cu alimente si de cand am venit pana acum(3 luni) nu s-a facut inventar de preluare a gestiunii.Seara faceam si eu casa si completam registrul de casa si raportul de gestiune. Daca am completat aceste acte la inchiderea programului inseamna ca am si eu o anumita raspundere sau daca nu am luat gestiuunea si m-au tinut asa...nu am nici o raspundere fata de ei. S-au facut mici inventare partiale(doar vizuale) din care s-au constat lipsuri la diferite produse.Nu am semnat inca nici un inventar,nu inteleg de ce au asteptat atat,si inca nici un zvon de preluare a gestiunii.
Pe langa toate astea am si garantie la gestiune 10% din salariu oprita lunar.Daca voi pleca voi mai vedea acei bani,am drepul sa ii iau chiar daca nu am preluat gestiune si nici nu mai fac inventar la plecare?
Multumesc anticipat.
Revin cu o nelamurire.
Am citit multe subiecte cu aceasta tema pe forum si am vazut scriindu-se de multe ori articolul 79 pentru cei care vor sa inceteze contractul de munca la zi,fara a fi necesar acordul angajatorului si fara preaviz.
As dori daca nu va deranjez prea mult sa stiu care e diferenta intre cele doua articole 79 si 55.c) si daca voi scrie demisia cu art 55.c) pot pleca fara nici o problema,fara preaviz si fara sa fie nevoie de acordul angajatorului


Art. 79. (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

VS.

55. c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspunsuri.Cu ce articol pot demisiona fara preaviz si acordul angajatorului? Consider ca nu ar mai avea rost sa stau daca nici pana in ziua de azi nu am preluat gestiunea si sunt de "umputura" aici.As dori sa plec la zi fara sa am probleme de genu...nu imi poate aproba cererea de demisie pentru ca vor sa stau sa platesc cea nu am preluat.Cum as putea formula demisia(cu ce articol din codul muncii)avand in vedere ca nici einu si-au respectat contractul de munca.
Multumesc
Buna ziua.Sunt angajata la o firma de aprox. 2 luni jumate si de cand am venit mi s-a zis ca intr-o zi vom face inventar sa preiau si eu gestiunea.Pana acum nu s-a facut nici un inventar de preluare a gestiunei si vreau sa plec.Am fost penalizata cu 50 lei pentru un test de-al lorla care nu am stiut sa raspund corect.Nu mi-a facut nici o instiintare scrisa cu privire la acea penalizare si nici pe fluturas nu apare ca penalizare.
As dori sa stiu daca pot pleca fara sa raspund de inventar atat timp cat eu nu am semnat nici un inventar de preluare a gestiunei.Au dreptul sa ma oblige sa platesc pentru eventualele lipsuri,sau am tot dreptul sa plec daca ei pana acum nu au facut nimic,si nici nu si-au respectat contractul.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Lucrez la un supermarket cu functia de casiera.Acum cateva zile s-a intamplat sa vina un client cu un LCD cu diagonala mare intr-un carucior pe care l-am incasat si nu am observat ca in spatele acestuia se afla un alt produs in valoare de 10 lei.Dupa ce clientul s-a dus sa faca garantia,a observat acel produs si a specificat ca produsul respectiv nu a fost incasat.Asa s-a dus zvonul si la superiorii mei care au hotarat dupa 5 zile de la data "accidentului" sa imi inmaneze o convocare scrisa cum ca sunt chemata in fata unei comisii in vederea unei cercetari disciplinare. As dori sa stiu ce drepturi am in aceasta situatie ca si angajat (cum si cine ma poate apara). Avand in vedere faptul ca gravitatea faptei nu este mare (produsul respectiv a fost facturat pana la urma la solicitarea clientului, deci in nici un caz nu se poate pune problema de furt sau intentie de furt, din partea mea sau din partea clientului) si ca nu am adus nici un prejudiciu firmei (dupa cum am mai spus, produsul a fost incasat), cat de grava poate fi sanctiunea in cazul acesta? Se poate ajunge la concediere?
Va multumesc pentru timpul acordat.