avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt obligat angajatorii sa mai faca carte de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt obligat angajatorii sa mai faca carte de munca sau nu?

Am lucrat la o firma timp de un an jumate.La angajare mi-au spus ca imi vor face carte de munca.Dupa ce am plecat de la ei...cand sa imi iau cartea de munca..surpriza..nu mi-au facut asa cum mi-au promis.Firma este destul de mare si cunoscuta cu magazine in majoritatea oraselor.La plecare mi-au inmanat o hartie cu vechimea mea la ei.
Intrebarea mea este,sunt obligati angajatorii sa faca carte de munca la cei care nu au?Sau nu mai este obligatoriu?La noul meu loc de munca nici nu mi-au cerut cartea de munca(nu m-au intrebat daca am sau nu) si am deja 3 luni.Ce se intampla,este normal asa?
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
Dessire, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:21, 15 Iunie 2010
Imprimatul propriuzis nu se prea gaseste la Directiile de Munca.
Adeverinta de la ITM este valabila si confirma vechimea dumneavoastra.
Stagiul de cotizare la fondul de pensii vi se va elibera de Casa de Pensii in raza caruia se afla angajatorul ( la cererea dvs. )
Pentru angajarile efectuate dupa data de 01.04.2001 nu mai este necesar acel imprimat cartonat (carte de munca )

asteptati si alte pareri
oricum cartile de munca se vor desfiinta in curand...Adeverinta este suficienta
Potrivit actualelor reglementari, carnetul de munca se intocmeste in termen de cel mult 30 de zile de la incadrarea in munca.
În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime vizata de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare carti de munca ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Imi puteti spune unde gasesc sa cumpar carti de munca? Am sunat la Ministerul Muncii si nu au avut tot anul. Cel putin asa mi-au spus. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract de munca adrianlichi adrianlichi Buna! Voi avea o intrebare in legatura cu cartea de munca?M-am angajat in data de 24 agust 2009,fiind fara carte de munca.Eu asa cred,ca firma respectiva ... (vezi toată discuția)
Solicitant carte de munca me-alina me-alina lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o ... (vezi toată discuția)