avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna! Voi avea o intrebare in legatura cu cartea de munca?M-am angajat in data de 24 agust 2009,fiind fara carte de munca.Eu asa cred,ca firma respectiva trebuia sa imi faca cartea de munca. Aici voi pune accent ,legea noua este ca numai ai nevaie de carte de munca actual,si cei ce au firma respectiva îi înmânată salariului cartea de muncă.Am fost să îmi ridic cartea de muncă la firma respectivă ,iar angajatorul mea spus că nu am carte de muncă! În anul 2009 se făcea carte de muncă?ªi de ce mi-a făcut,fără să fiu informat ?Eu ştiam că în anul 2009 se făcea carte de muncă,dupa câteva săptămâni de la data angajări.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 07:47, 22 Mai 2011
inteleg ca nu mai lucrezi la aceea unitate ?contract de munca ti s-a facut ? ai un exemplar la tine ? poti sa verifici la ITM daca ai pozitie in REVISAL,daca eventual unitatea refuza sa-ti dea aceasta informatie si in continuare poti sa ceri socoteala administratorului dece nu ti-a facut actele legale ?. carnetul de munca il facea la ITM pe baza contractului de munca.. Banii ca salariu cum ii luai ? semnai statul de plata sau nu exista asa ceva ? deci poti sa faci reclamatie la ITM ca e vorba de aproape 2 ani vechime in munca..care poti sa-i dovedesti cu martori colegii de munca....deci sunt 2 ani nu 2 zile,, si la pensie o sa ai nevoie de ei..... Carnetul de munca nu se mai intocmeste de la 1 ian.2011 iar daca apari in REVISAL, e bine, si ceri o adeverinta ca ai lucrat la aceea unitate, care trebuie vizata de ITM ca pana la 31 dec.2010 (inclusiv pe luna decembrie 2010) se depuneau o copie de pe statele de plata la ITM. Exista posibilitatea legala sa-ti castigi dreptul... succes..
Nu este o problema lipsa cartii de munca. In ultimii ani acestea nu s-au mai facut din lipsa tipizatelor.
Puteti, si este indicat, sa solicitati adeverinta certificata de ITM prin care va este recunoscuta activitatea si vechimea in acea unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca afg afg Buna ziua; Doresc sa aflu daca pentru o persoana care se angajeaza pentru prima data, in cursul anului 2010 (persoana respectiva nu are carte de munca ) ... (vezi toată discuția)
Se mai elibereaza carte de munca sau nu? florinsadova florinsadova O persoana student doreste sa se angajeze pe perioada vacantei de vara. Angajatorul i-a spus ca nu se mai elibereaza carti de munca.Este adevarat? (vezi toată discuția)
Carnet de munca in format hartie MirceaMM MirceaMM Buna ziua, In conditiile existentei Contract de Munca pe durata nedeterminata din Aprilie 2009, vizat de catre ITM, angajatului trebuie sa i se predea ... (vezi toată discuția)