Normal ar fi ca vecina sa isi inchida acea cale de acces , dar ea de buna voie nu o face.
Si intrebarea era: Pot eu sa ii inchid acea cale de acces? Am din punct legal acest drep?
Nu am primit inca un raspuns de la ei.Ma asteptam sa se deplaseze la fata locului sa constate ca intradevar mi-a fost erbicidat spatiul verde, chiar si ceva din cultura din gradina, dar nu au facut-o.Mai astept, Vroiam insa sa fiu cu tema facuta sa stiu ce pot face in cazul in care ei nu o obliga pe ea sa inchida ceea poarta.
Va multumesc !
Da, calea de acces la care m-am referit eu este una secundara, ea favorizandu-i vecinei mele accesul in spatele casei ei. Intrarea in curtea ei facandu-se printr-o alta cale de acces.
Buna ziua!
Am o problema pe care nu stiu cum sa o solutionez, de aceea va cer ajutor, dumneavoastra, celor care cunoasteti prevederile legale.
In urma cu aproximativ 15 ani am cumparat un imobil cu gradina si intre imobilul cumparat de noi si vecinii nostri exista o poarta.Am inteles ca fusese o intelegere intre vechii proprietari ai casei mele si vecini, prin care lise permisese acestora din urma sa aiba acces pe acea poarta in spatele casei lor , pentru a si-o putea intretine. Atata timp cat nu se aducea atingere proprietatii mele, intrarea prin acea poarta nu m-a deranjat. Intre timp, batranii,( vecinii mei ) au murit si a ramas fiica acestora, care, de cativa ani imi intra in gradina si imi ierbicideaza spatiul verde pe care l-am lasat in apropiere de spatele casei ei, mi-a ierbicidat zmeura pe care am plantat-o ( pe terenul meu).Mi-a ierbicidat pomii care se aflau in hat cu ea, dar pe terenul meu, mi-a taiat crengile la pomi.Nu am reclamat-o niciodata la politie, dar in acest an am facut-o, si in reclamatia mea am cerut sa i se impuna sa blocheze acea poarta iar accesul in spatele casei ei ( pentru intretinerea casei) sa se faca cu acordul meu.Mentionez ca locuim in banat, iar aici casele sunt construite cu spatele la limita dintre terenul proprietarului si terenul vecinului, iar accesul pentru reparatii se face prin curte vecinului si cu acordul acestuia.Eiiii, la toti este asa, numai la noi nu.
As dori sa va intreb:
Din punct de vedere legal, ce pot face ?
Pot eu bloca acea poarta, interzicandu-i sa mai vina in gradina mea ?
Va multumesc !
Buna ziua !!
Sunt divortata de 1 an si locuiesc impreuna cu fostul sot in acelasi imobil, care este bun comun.Casa nu poate fi partajata deoarece fiecare din noi ar trebui sa isi construiasca fie baie, fie bucatarie, asta in functie de partea de casa pe care ar alege-o.In acest moment nu-mi permit sa investesc in amenajarea casei, deoarece am 2 copiii care sunt studenti ( unul la cu taxa) si pe care in proportie de 80% ii finantez eu.De asemenea nu pot scoate casa la vanzare, deoarece in acest moment casele nu au pret, iar in cazul in care sa spunem, as reusi sa o vand, cu jumatatea mea nu asa reusi sa-mi cumpar alt imobil, iar casa este un element de stabilitate si pentru copii.
Intrucat de catva timp nu s-au mai facut reparatii la casa, ea a inceput sa se degradeze.Acoperisul unei dependinte sta sa se rupa, gardul a putrezit, etc.
Intrebarea mea este:
Poate fi obligat fostul meu sot sa contribuie la repararea imobilului?
Daca eu fac aceste reparatii va trebui sa il actionez in judecata pentru recuperarea banilor?
Legal am alta solutie pe care sa o pun in practica?
Multumesc !
Si totusi, dupa parerea domniilor voastre care aveti experienta, pot fi tarata in fata instantei cu toate ca nu este drept, cu toate ca, ma repet, exista un act incheiat in fata unui notar, cu toate ca vanzatorii au semnat ca au primit banii, iar noi cumparatorii ca le-am dat banii?
Dar bine, s-a incheiat un act de vanzare-cumparare in fata unui notar, a fost stipulat in contract faptul ca au fost dati banii, cum este posibil ca dupa 14 ani, si asta dupa momentul divortului sa reclame faptul ca nu i-am dat banii.In anul 2000 a divortat si cumnatul meu de sotia lui , adica fostii proprietari alicasei, in speta vanzatorii. Daca ar fi stat lucrurile asa, de ce au facut partajarea intre ei, fara a cere acea suma de bani, pe care chipurile io datoram?
Poate fi atacat un contract de vanzare cumparare imobil in instanta?
Am cumparat o casa impreuna cu fostul meu sot in anul 1995, (la aproape 5 ani de la casatorie) de la fratele lui, respectiv cumnatul meu.I-am achitat integral suma ceruta, lucru stipulat de altfel si in contract.Din ianuarie 2009 eu si sotul meu ne-am despartit.Am incercat sa-l determin sa facem partajarea bunurilor pe cale ameabila, dar nu am reusit, el tot tegiversand.Acum am constata ca de fapt , el si cu fratele lui vor da faca orice magarii, sa aduca martori care sa spuna ca nu i-am achitat banii pentru casa, astfel incat fostului meu sot sa nu mai fie nevoit sa imparta casa ( bun comun ) cu mine.
Va multumesc tuturor acelora care imi veti raspunde .