avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacarea in instanta a contractului de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacarea in instanta a contractului de vanzare -cumparare

Buna ziua,

Poate fi atacat un contract de vanzare cumparare imobil in instanta?
Am cumparat o casa impreuna cu fostul meu sot in anul 1995, (la aproape 5 ani de la casatorie) de la fratele lui, respectiv cumnatul meu.I-am achitat integral suma ceruta, lucru stipulat de altfel si in contract.Din ianuarie 2009 eu si sotul meu ne-am despartit.Am incercat sa-l determin sa facem partajarea bunurilor pe cale ameabila, dar nu am reusit, el tot tegiversand.Acum am constata ca de fapt , el si cu fratele lui vor da faca orice magarii, sa aduca martori care sa spuna ca nu i-am achitat banii pentru casa, astfel incat fostului meu sot sa nu mai fie nevoit sa imparta casa ( bun comun ) cu mine.
Va multumesc tuturor acelora care imi veti raspunde .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:17, 24 Mai 2009
in primul rand, apartamentul fiind dobandit in timpul casatoriei, aveti fiecare drept de proprietate asupra lui. In al doilea rand, fratele sotului n u ar mai putea invoca neplata petului, deoarece acest drept este prescris.
Nu se cere plata pretului ci constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare pentru neplata pretului. Aceasta actiune este imprescriptibilas, fiind vorba despre o nulitate absoluta. Am vazut o astfel de actiune admisa de instanta, in ciuda declaratiei vanzatorului din contractul de vanzare-cumparare. Este o mare ineptie, dar am vazut cu ochii mei un astfel de precedent. Va trebui sa aveti si dumneavoastra martori care sa sustina ca ati platit pretul.
Dar bine, s-a incheiat un act de vanzare-cumparare in fata unui notar, a fost stipulat in contract faptul ca au fost dati banii, cum este posibil ca dupa 14 ani, si asta dupa momentul divortului sa reclame faptul ca nu i-am dat banii.In anul 2000 a divortat si cumnatul meu de sotia lui , adica fostii proprietari alicasei, in speta vanzatorii. Daca ar fi stat lucrurile asa, de ce au facut partajarea intre ei, fara a cere acea suma de bani, pe care chipurile io datoram?
Aici aveti un as in maneca. Daca cumnatul declara ca nu a primit banii, o aduceti pe fosta cumnata care va declara ca i-au primit. In speta mea vanzatoarea era mama fostului sot. Tot la divort ea a declarat ca de fapt nu a primit banii. Si instanta i-a admis actiunea. Nu stiu ce s-a intamplat in calea de atac.
Dupa parerea mea, instanta nu ar trebui sa admita astfel de actiuni.

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare-cumparare (pret neplatit) iancu123 iancu123 un contract de vanzare cumparare intre 2 parti privind vanzarea unui imobil reprezenrand un teren, semnat la notar, in ce cpnditii se poate anula daca partile ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila incorecta? ulises10 ulises10 intr-o actiune in \\\\"declararea simulatiei-constare nulitate absoluta contract vanzare cumparare imobil\\\\" instanta respinge actiunea cu argumentul ca nu a ... (vezi toată discuția)
Este legal? alexdenis alexdenis mama mea i a facut sorei mele act de vanzare cumparare a apartamentului cu clauza pana la moartea ei,suntem trei frati si totul s a facut intre mama si sora ... (vezi toată discuția)