avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate krisztina.bakk

Activitate krisztina.bakk

Răspuns la discuția Carte funciara
Am fost, el a spus sa mergem la un avocat.Un avocat poate sa ma ajute sa apare pe carte funciara casa mea ca si casa, nu ca si apartament?
Răspuns la discuția Carte funciara
Da,iesire din indiviziune,aveti dreptate, eu am scris gresit! Tot nu inteleg unde sa ma duc:(
Discuție Carte funciara
Buna Ziua! Am o casa mostenita de la bunici.Candva bunicii locuiau in curte comuna cu vecinii. Acum vrem sa-l vindem,dar in momentul de fata, dupa carte funciara colectiva, casa noastra nu apare ca si casa, doar ca si un apartament.Trebuie sa facem iesire din insolventa, dar dupa masurarile topografice, terenul, totalul casa vecinei,casa noastra si curtea, a iesit mai mult decat apare in cartea funciara colectiva. 257 in loc de 230. Ce putem face, unde sa mergem? Va multumesc !
Buna!
Eu am divortat acum 7 ani cand copilul meu a avut 6 luni. Copilul a fost lasat in custodia mea, prin sentinta de divort definitiva si irevocabila. Tatal copilului are drept numai la vizite in vacante. Eu m-am hotarat sa parasesc tara, si vreau sa vina si copilul cu mine, in Austria. Deocamdata numai ma interesez, ce drepturi are tata in aceasta situatie. Am ramas in relatii bune cu el, dar totusi, ma tem ca o sa faca ceva sa ma impiedice. Va rog frumos sa ma informati, la ce pot sa ma astept!
Inca nu am vorbit cu el, astept un raspuns de la DVS.!
Sarbatori Fericite si La multi Ani!
Buna Ziua!
Firma unde am lucrat vrea sa ma dea in judecata, pentru recuperarea prejudiciilor pe care eu am creat prin :
-plecarea de la firma fara aprobarea sefului ierarhic, desi dupa predarea demisiei a fost solicitata cheia si telefonul firmei, si cartea mea de munca a fost incheiata imediat in ziua urmatoare, desi era sambata
-nerespectarea contractului individual de munca prin neindeplinirea perioadei de preaviz
Va rog sa ma ajutati, ce drepturi am eu, sau ce poate sa solicite de la mine fostul angajator?

Multumesc
Buna Ziua!
Am lucrat la o firma pana in data de 20 februarie, cand am dat demisia, si am parasit firma fara perioada de preaviz.
La ziua salariului, angajatorul nu a vrut sa plateasca doar 3 zile, deoarece 15 zile de preaviz a calculat fara salar, deoarece nu am lucrat cele 15 zile de preaviz si nu am predat datele pe care am lucrat pana la momentul respectiv. Dupa ce m-am interesat despre drepturile mele salariale, am instiintat pe angajator, ca daca nu vrea sa-mi dea salariul cuvenit, ne intalnim la judecata.
A doua zi am fost chemata sa ridic salarul recalculat, dar am primit si o notificare, in care este precizat un termen de 15 zile pentru rezolvarea problemei, terminarea sarcinilor atribuite, recuperarea prejudiciilor pe care eu am creat prin plecarea indisciplinara de la firma.
Va rog sa cititi o parte din notificarea respectiva, si sa-mi spuneti ce probleme pot sa am eu daca nu raspund in 15 zile la aceasta notificare.
Mentionez faptul ca in momentul in care am predat demisia, a fost solicitata telefonul si cheia firmei, ce mi se pare o aprobare a sefului ierarhic!
In plus, in data de 23februarie, Cartea mea de Munca a fost incheiata, si nu am fost instiintata nici verbal si nici in scris pentru cele 15 zile de preaviz.
Angajatorul are dreptul sa ma oblige la plata, sau la munca, dupa ce a fost incheiata cartea de munca?

"...Avand in vedere prevederile Codului Muncii respective obligatiile privind Contractul Individual de Munca, angajatorul va solicita in instanta urmatoarele:
- recuperarea prejudiciilor create de catre angajat ca urmare a neindeplinirii perioadei de preaviz, conform raportului de evaluare realizate de catre comisia de ancheta la data de 25.03.2009
- recuperarea prejudiciilor create de catre angajat ca urmare a parasirii – indisciplinare a locului de munca in timpul orelor de serviciu – fara aprobarea sefului ierarhic superior in data de 20.02.2009
- recuperarea costurilor privind plata cheltuielilor de judecata

In vederea rezolvarii pe cale amiabila a acestui conflict aveti termen de 15 zile, de la data primirii acestei notificari de a va manifesta in scris intentia de rezolvare a acestui conflict.
In caz contrar conform relatiilor contractuale semnate de ambele parti vom demara actiune civila in instanta in vederea recuperarii prejudiciilor create de dvs fata de angajator."

Multumesc
Buna tuturor!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema!
Am lucrat la o firma pana in data de 20februarie2009, cand am dat demisia, si nu am mai ramas pentru cele 15 zile de preaviz!
La plata salariului, angajatorul nu a platit doar 3 zile, deoarece pentru cele 15 zile, calculat inapoi, nu a platit nimic, fiindca nu am predat nimic din ce am lucrat pana in ziua respectiva, desi toate datele au ramas pe calculator!
Este legal asa ceva?

Va multumesc anticipat!