avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate florian_alexandru

Activitate florian_alexandru

Răspuns la discuția proces pentru paternitate
buna ziua.ma aflu intr-o siuatie mai mult dcat disperata si va implor sa ma ajutati.dupa cum va spuneam am mers la iml Mina Minovici pt expertiza HLA.rezultatul a venit EXCLUS TATA!!!eu ma asteptam...va intreb,este posibil asa ceva intrucat dumneavoastra mi-ati spus ca oricum nu o sa vina un raspuns atat de cert cum este acesta,care ma pune int-o situatie din care nu prea mai am sanse sa merg mai departe... eu stiam ca raspunsul se da in procente si nu atat de transant.
este posibil ca aceasta testare HLA sa il excluda pe el ca posib tata si testarea serologica facuta prima data sa dea pe el POSIBIL TATA?stiu ca testarea serologica e sigura doar 40% si cea HLA 90% dar mie mi se pare ca rapunsurile celor doua se bat cap in cap in situatia mea.
e posibil ca la o testare ADN sa iasa el tatal?
va rog din suflet sa ma ajutati!
multumesc pentru raspuns.Adica poate sa vina un rezultat care spune ca el este tatal in proportie de 40% de exemplu desi el este intr-adevar tatal?Va dati seama ca el nu o sa fie multumit de un asemenea rezultat si sincer nici eu.Si la ADN tot asa stau lucrurile?Pentru ca stiu ca el,adica tatal,isi doreste sa vada o hartie pe care sa scrie alb pe negru ca el este tatal 100% si stiu ca pana si un test ADN ofera 99,99% siguranta. Instanta poate sa dea un verdict pe baza acestiu test desi el se declara nemultumit si merege mai departe cerand ADN-ul?
Nu vreu sa par paranoica,si nici sa dau crezare la tot ce citesc pe acest site,dar scria o doamna care este tot intr-un proces asemanator, ca ADN-ul a iesit negativ si la Bucuresti si la Craiova desi ea era ferm convinsa ca este copilul individului(adica el a mitiut acel test).In legatura cu efectuarea unui test al o clinica privata...sunt convinsa ca el nu ar veni si fiind extra juridic nu as avea cum sa il oblig.
Va multumesc!
Buna ziua. In cateva cuvinte as dori sa prezint cazul meu:am un copil de aproape 2 ani provenit dint-o relatie mai mult sau mai putin serioasa.Barbatul care este "vinovat"de nasterea acestui minunat copil a adoptat o atitudine"normala",adica nu a vrut sa isi recunoasca copilul.Totusi.de comun acord,am facut testul serologic,rezultatul fiind de presupus tata dar nici o schimbare.atunci am decis sa aleg calea legala.De 1 an si cateva luni suntem intr-un proces de recunoastere a paternitatii.Procesul s-a amanat de la un termen la altul fara sa se rezolve ceva.Schimabarea a venit abia acum, cand judecatorul a decis sa se efectueze testul in sistem HLA in cadrul Institutului de Medicina Legala"Mina Minovici".Mentionez ca acest test l-a cerut partea adversa,pe care l-au si platit.
Rugamintea mea este sa imi raspundeti cu toata sinceritatea si nu cu diplomatie.Intrebarea mea este:exista posibilitatea ca rezultatul acestui test sa fie compromis in urma interventiei lui cu o suma frumusica de bani?Stiu ca vorbim de un Institut National de Medicina Legala dar traim int-o tara unde cu bani poti cumpara aproape orice. Sper ca ma intelegeti pentru ca sunt temerile unei mame care spera la o viata normala pentru copilul ei,cu 2 parinti,chiar daca tatal exista doar pe hartie.
Va multumesc1
Răspuns la discuția proces de paternitate
Ma tine la curent,dar avand in vedere ca se pot "intampla" multe vreau sa fiu la sigura ca lucrurule sunt intocmai cum mi-a spus.Plus ca sau intamplat si lucruri care mie imi sunt si acum neclare.
Răspuns la discuția proces de paternitate
la ultima infatisare care a avut loc pe data de 25 aprilie,avocatul meu mi-a comunicat ca pe data de 18 iunie trebuie sa ne prezentam la IML p.testul HLA.Data respectiva este intr-o joi,joia nu se recolteaza probe de sange,doar lunea,de asta am sunat initial pt.ca stiam ca numai in zile de luni se iau probe de sange si cu ocazia asta am aflat ca de fapt nu exista o programare din partea judecatoriei pe numele lui sau al meu.Urmatoarea data cand are loc procesul este in 7 septembrie(mi s-a spus ca sunt concedii judecatoresti).Va dati seama ca eu nu pot sa las lucrurile asa pana atunci.Poate sa fie o greseala din partea judecatoriei,sa nu fi facut programarea?
Se poate ca eu sa merg la acea judecatorie si sa aflu ce s-a vorbit la fiecare infatisare?
Multumesc!

buna!apelelez inca o data la sfaturile d-voastra.situatia este urmatoarea:de cateva luni sunt intr-un proces pentru recunoasterea copilului care acum are peste 1 an.(eu fiind mama)Pana acum nu s-a rezolvat nimic,procesul fiind amanat de la o data la alta sub divese motive,primul motiv a fost ac el nu are avocat,la a doua infatisare s-a amanat pt ca el nu recunostea bineinteles,adica a opus intampinare,a treia oara a fost o greseala in acte si ca in sfarsit a patra oara avocatul lui a cerut sa se faca testul HLA(inainte de inceprea procesului a fost facut si testul serologic) dar nu in Bucuresti ci in orasul unde are loc procesul,acolo existand un institut de medicina legala.Din intamplare am sunat la I.M.L si am aflat ca la ei nu se fac teste HLA,ci numai la Bucuresti si culmea nu era facuta nici o programare pe numele lui dar nici pe al meu.Mi-am sunat imediat avocatul care a fost surprins si care in momentul de fata incearca sa vb cu judecatoarea care s-a ocupat de caz. Intrebarea mea este:se poate face o astfel de greseala,adica judecatoarea sa nu stie ca la acel institut de medicina legala nu se fac astfel de teste si in plus judecatoria sa nu trimita instintare? Mie mi se pare ca ceva nu este in ordine(intr-adevar eu nu cunosc mersul unui astfel de proces).
Va multumesc!
Am omis sa mentionez ca eu nu am fost prezenta la nici o infatisare,fiind mama singura nu am avut cu cine sa imi las copilul.
multumesc pentru raspunsuri.o parte din ele le cunosteam deja.nu cred ca avocatul meu nu-si stapaneste cum trebuie meseria,mai degraba cred ca e o problema de comunicare(plus ca avocatii sunt mereu grabiti:)).parerea mea este ca el(paratul)nu cere cat mai repede testul adn pentru ca el va trebui sa il platesca si asteapta ca eu sa-mi pierd rabdarea si sa cer eu efectuarea testului.dar astea sunt doar supozitii...mai degraba nu poate accepta ideea ca are un copil(despre care crede ca i-a compplicat viata)
eu presimt ca o sa dureze pentru ca el o sa mearga pe toate variantele doar sa "scape"cat mai usor.si daca in final o sa il recunoasca o sa ia automat numele tatalui chiar daca nici unul nu vrea asta?am multe intrebari pentru ca avocatul meu este din alta localitate,noi comunicam doar la telefon,din pacate.si dupa cum am scris si mai sus s-a facut deja un test serologic dar acolo scrie "potential tata"si asta nu e suficient pentru el,el are nevoie de 99,99% si serologicul e doar in proportie de 70 sau 75%
buna ziua.am un copil de peste 1 an provenit dintr-o relatie nu tocmai serioasa cu un barbat.el acum nu recunoaste copilul si suntem in proces.prima data nu s-a prezentat pentru ca a depus o cerere ca nu are avocat.a doua oara s-a prezentat cu avocatul si nu recunoaste ca am intretinut relatii sexuale si ca o sa vrea sa se faca adn-ul.intrebarea mea este:este normal sa se amane atat,am inceput sa am dubii in privinta capacitatii avocatului meu.am omis sa mentionez ca s-a efectuat de comun acord inainte de inceperea procesului testul serologic si rezultatul a fost pozitiv.el in momentul de fata e casatorit,relatia noastra consumandu-se inainte cu 1 an jumate inainte de casatorie.incredere in avocatul meu am dar am auzit tot felul de zvonuri...unul era ca se pot falsifica si teste adn...nu stiu ce sa mai cred...