buna!apelelez inca o data la sfaturile d-voastra.situatia este urmatoarea:de cateva luni sunt intr-un proces pentru recunoasterea copilului care acum are peste 1 an.(eu fiind mama)Pana acum nu s-a rezolvat nimic,procesul fiind amanat de la o data la alta sub divese motive,primul motiv a fost ac el nu are avocat,la a doua infatisare s-a amanat pt ca el nu recunostea bineinteles,adica a opus intampinare,a treia oara a fost o greseala in acte si ca in sfarsit a patra oara avocatul lui a cerut sa se faca testul HLA(inainte de inceprea procesului a fost facut si testul serologic) dar nu in Bucuresti ci in orasul unde are loc procesul,acolo existand un institut de medicina legala.Din intamplare am sunat la I.M.L si am aflat ca la ei nu se fac teste HLA,ci numai la Bucuresti si culmea nu era facuta nici o programare pe numele lui dar nici pe al meu.Mi-am sunat imediat avocatul care a fost surprins si care in momentul de fata incearca sa vb cu judecatoarea care s-a ocupat de caz. Intrebarea mea este:se poate face o astfel de greseala,adica judecatoarea sa nu stie ca la acel institut de medicina legala nu se fac astfel de teste si in plus judecatoria sa nu trimita instintare? Mie mi se pare ca ceva nu este in ordine(intr-adevar eu nu cunosc mersul unui astfel de proces).
Va multumesc!
Am omis sa mentionez ca eu nu am fost prezenta la nici o infatisare,fiind mama singura nu am avut cu cine sa imi las copilul.
Daca instanta a admis proba cu testul HLA, tot Instanta de judecata trebuia sa comunice IML-ului despre aceasta solicitare, urmand sa verificati la dosarul cauzei pentru ce data a fost stabilit sa faceti testul. Stiu ca acest test se face in Bucuresti la IML dar nu stiu daca in alt oras exista aceasta posibilitate. Presupun ca avocatul d-voastra la urmatorul termen va verifica in dosar daca s-au facut aceste demersuri.
la ultima infatisare care a avut loc pe data de 25 aprilie,avocatul meu mi-a comunicat ca pe data de 18 iunie trebuie sa ne prezentam la IML p.testul HLA.Data respectiva este intr-o joi,joia nu se recolteaza probe de sange,doar lunea,de asta am sunat initial pt.ca stiam ca numai in zile de luni se iau probe de sange si cu ocazia asta am aflat ca de fapt nu exista o programare din partea judecatoriei pe numele lui sau al meu.Urmatoarea data cand are loc procesul este in 7 septembrie(mi s-a spus ca sunt concedii judecatoresti).Va dati seama ca eu nu pot sa las lucrurile asa pana atunci.Poate sa fie o greseala din partea judecatoriei,sa nu fi facut programarea?
Se poate ca eu sa merg la acea judecatorie si sa aflu ce s-a vorbit la fiecare infatisare?
Multumesc!
pt a afla cum s-a desfasurat procesul la fiecare termen, mergeti la judecatorie la arhiva, cu buletinul si solcitati dosarul pt a-l studia.
dar avocatul dvs ce pazeste ? nu va tine la curent ?
sau ii puteti cere avocatului sa va faca copii de pe dosar, daca nu aveti cu cine lasa copilul .
Ma tine la curent,dar avand in vedere ca se pot "intampla" multe vreau sa fiu la sigura ca lucrurule sunt intocmai cum mi-a spus.Plus ca sau intamplat si lucruri care mie imi sunt si acum neclare.