buna ziua
am deschis un proces de contestare paternitate,instanta a dispus proba HLA la IML,probele sosite de la iml sunt:
-EU HLA:A2;B44,35;Cw2,4
-MAMA HLA:A24,A68;B7,35;Cw4,7
-copil HLA:A24,33;B7,57;Cw3,7 Concluzia laboratorului de HLA de la IML este urmatoarea: de la mama mosteneste halotipul A24,B7,Cw 7,iar eu nu posed halotipul HLA:A33;B57,Cw3,adica cealalta jumatate.(ea fiind mostenita de la tatal lui biologic) si sunt exclus de la paternitate.In acesta situatie nu am primit nici macar un procent de probabilitate din paternitatea copilului.
Fata de cele aratate va rog sa imi spuneti daca :
in acest caz "doamna" mai poate cere proba cu adn?
si daca incepand din acesta luna mai trebuie sa mai platesc pensie de intretinere(platesc de 5 ani fara nicio restanta),mentionez ca procesul va fi pe data de 20 aprilie?
in situata in care rezultatele sosite de la IML nu sunt explicite, va trebui sa se faca din nou adresa catre acestia pt a se explica aceste rezultate.
catt priveste proba cu expertiza adn, aceasta poate fi solicitata, iar instanta, daca va considera ca este necesara, o poate admite.
referitor la pensia de intretinere, va sfatuiesc sa continuati sa o achitati pana la solutionarea dosarului.
Raspunsul dat de catre iml este cat se poate de explicit ,in sensul ca ,acest copil mosteneste 50% din halotipi de la mama,50% de la tatal biologic si de la mine nimic
Citez: raspunsul din raportul de medicina legala:"De la mama a mostenit halotipul
HLA:A24,B7,Cw7.Celalalt halotipal copilului ,adica HLA A33,B57,Cw3 a fost mostenit de la tatal sau biologic.
Avand in vedere ca numitul CA(subsemnatul) nu poseda HLA A33,B57,Cw3 ,conchidem ca numitul CA se exclude de la paternitatea minorului CRG". incheiat citatul -raport semnat de un medic legist si doi medici de laborator
in aceste conditii va rog sa imi spuneti daca se mai poate cere proba cu ADN ?
pai in instanta oricine poate cere orice ....depinde daca instanta admite..daca sotia va cere ..dumneavoastra..sau avocatul va veti opune
spunand ca sunt relevante rezultatele IML..si depinde ce dispune instanta
Nu mai platiti nimic...si daca demonstrati , ca fosta a stiut ca nu este copilul dv. , puteti sa-i deschideti proces de inselaciune...dar mai bine lasati-o asa ...Dumnezeu nu doarme!!!
va multumesc din suflet pentru sfaturi
si dupa sosirea raportului de medicina legala in sistem HLA care precizeaza foarte clar si nu in procente (cum este normal ) ca nu am nici cea mai mica legatura cu minorul , (conf citatului de mai sus),insa in inconstienta ei imi tot trimite sms ca "voi vedea eu cine are dreptate"deci nici macar acum nu crede.Proba in sistem hla nu a fost aleasa de mine,ci de instanta de judecata. Tot ce am solicitat eu a fost doar o " contestare recunoastere paternitate"bineinteles cu test ADN insa instanta cred ca a considerat ca este suficient atat.
aceasta nu este fosta mea sotie(este doar o aventura de 10 minute inainte de casatorie)
in rest eu am o familie minunata
nu sfatuiesc pe nimeni sa se incurce cu asemenea caractere de oameni.
poate credeam ca este copilul meu insa la analizele facute a rezultat ca nu pot avea copii din cauza unui oreion dobandit la maturitate si am fost declarati cuplu infertil (dupa analiza a doua spermograme) ,deci am fost nevoiti sa adoptam un baietel de 7 ani.Aceste analize sunt si ele depuse la dosar.
In concluzie va intreb daca raportul de medicina legala si analizele sunt suficiente ca probe sa pot scapa odata de asemenea "blestem"?.(nu am nimic cu acel minor nu are nicio vina si nici nu imi mai trebuie banii pe pensia alimentara dati de 5 ani in urma pana in prezent.
Apel
adrian_chivu2001
Buna ziua
Ma aflu la finele unui proces de contestare recunoastere paternitate.
Instanta de fond a dispus efectuarea unui test HLA ce a avut ca rezultat ... (vezi toată discuția)