avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel

Buna ziua

Ma aflu la finele unui proces de contestare recunoastere paternitate.
Instanta de fond a dispus efectuarea unui test HLA ce a avut ca rezultat excluderea mea ferma de la paternitatea minorului. In urma analizarii raportului de medicina legala ,instanta a hotarat a se face cuvenitele mentiuni in registrul de stare civila(minorul urmand sa poarte numele de familie al mamei) atunci cand sentina ramane definitiva si irevocabila.
Va rog sa imi spuneti daca hotararea judecatoresca la apel(recurs) poate diferii de hotararea de pe fond?

Va multumesc
Cu stima
Avand in vedere rezultatele testului HLA este putin probabila schimbarea hotararii date in fond. Totusi ar trebui sa vedeti in ce masura partea adversa a contestat ori a adus obiectiuni acestei probe precum si posibilitatea administrarii in apel a altor (eventuale) probe.
buna ziua

astazi am vazut motivele de recurs al partii adeverse si anume acela ca este nemultumita de hotararea judecatoreasca,insa raportul de medicna legala este acela ca :
eu -HLA A2-;B44,35;C2,4
mama minorului HLA A24,68,B7,35;C4,7
minorul HLA A24,33;B7,57,C3,7
Concluzia acestui raport emis de IML este ferma prin aceea ca jumatate din halotipi sunt mosteniti de la mama,iar cealalta jumatate este mostenita de la tatal sau biologic
Avand in vedere ca numitul ........ nu poseda halotipul HLA A33,B57,C3,conchidem ca numitul.....este exclus de la paternitatea minorului

De aceea instanta de fond a dispus a se face cuvenitele mentiuni in registrul de stare civila.

In situatia data in care partea adversa isi manifesta nemultumirea fata de acesta hotarare judecatoreasca si face recurs considerand ca aceasta este netemeinica si nelegala.
va rog sa imi spuneti care poate fi modificarea ce poate avea loc de la hotararea de pe fond la hotararea de la apel.

Va multumesc din suflet
cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 [b]Buna ziua Am avut un proces de contestare recunoastere paternitate,cu probe HLA(fara nici un procent-raspuns ferm) de la IML, care au demonstrat ca nu ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna seara Am avut un proces de contestare recunoastere paterintate cu test HLA la INML ,in care am fost exclus de la paternitatea minorului ... (vezi toată discuția)
Speta minori si familie adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna seara Am mai prezentat problema mea (am primit raspunsuride fiecare data pentru care multumesc tuturor)si nu stiu ce sa mai cred.de acesta data am sa ... (vezi toată discuția)