avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... speta minori si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

speta minori si familie

Buna seara
Am mai prezentat problema mea (am primit raspunsuride fiecare data pentru care multumesc tuturor)si nu stiu ce sa mai cred.de acesta data am sa prezint problema mai pe larg poate obtin date tehnice ce ma vor ajuta in finalizarea procesului pe care il am :
Sunt parte intr-un proces de contestare recunoastere paternitate (minor nascuta in afara casatoriei),proces pe care l-am intentat partii adverse (mamei minorului) in care instanta de fond a admis ca si proba stiintifica testul HLA,la INML,in urma caruia a rezultat raportul de medicina legala cu mentiunea ''Exclus de la paternitate'',drept urmare instanta de fond a dispus efectuarea cuvenitelor mentiuni in registrul de stare civila.
Iin apel s-a pastrat deasemeni hotararea data pe fond ,in sensul ca raportul emis de INML ,cu mentiunea exclus,are forta probanta covarsitoare.
In recurs (la staruinta partii adverse pentru administrarea testului adn,test care dealtfel se obliga sa -i achite contravaloarea)se mentioneaza doua aspecte:Citez(1si2)
1
-Instanta de apel nu a respectat Art 6.1 CEDO(dreptul la un proces echitabil)
2-]In dreptul roman nu exista o ierarhizare a probelor stiintifice,ele depinzand de intima covingere a judecatorului.
In urma carora caseaza decizia data in apel,trimitand cauza spre rejudecare,cu mentiunea de a se administra proba cu adn.
In rejudecare tot la staruinta partii adverse se incuvinteaza proba cu adn-se stabileste termen,iar partea adversa impreuna cu minorul nu se prezinta la INML pentru recoltare probe biologice,drept urmare eu primesc adeverinta ca m-am prezentat,ceea ce rezulta ca in calitatea mea procesuala am avut un rol activ si care in mod normal instanta trebuia sa-si creeze o imagine.
In cele din urma astazi am avut am avut termen de judecata (la acest termen am ramas surprins sa constat ca instanta staruie in administrarea probei cu adn desii cine a solicitat-o a lipsit de la recoltare probe biologice,ba mai mai mult a depus la dosar ca a suferit o operatie de colica biliara in acea perioada,depunand la dosar un bilet de iesire din spital,desii dupa momentul cand trebuiau recoltate probele biologice mi-a spus ca minorul a suferit de o raceala cumplita).
Astfel instanta a stabilit un nou termen de prezentare la INML ,desii mi se pare dupa cum spuneam paradoxal sa soliciti o proba (cu memorii depuse la INML si Ministerul Justitiei ) si apoi sa nu te prezinti de teama sa nu pierzi cei 2600 lei .
Va intreb ca sa pot avea si eu dreptate intr-un fel .
1 De cate ori trebuie sa \"te imbolnavesti tu sau minorul\" ca instanta sa -ti aplice in cele din urma o sanctiune procedurala cum ar fi decaderea din proba?
2 Ce mijloace tehnice mai am la-ndemana ca sa pot dovedii ca am dreptate,deoarece judecatoarea cand am spus ca dispun de acel raport de medicina legala cu mentiune exclus de la paternitate ma privea de parca era pe alta lume,desii dumneaei a dat solutia in primul apel .

Accept toate sfaturile tehnice pe marginea acestui subiect

Va MULTUMESC
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
adrian_chivu2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:24, 20 Septembrie 2012
judecatoarea cand am spus ca dispun de acel raport de medicina legala cu mentiune exclus de la paternitate ma privea de parca era pe alta lume,desii dumneaei a dat solutia in primul apel .

:-/

Daca dosarul se afla acum in rejudecare, nu are voie sa fie acelasi judecator in complet care a judecat prima data dosarul.

Aveti posibilitatea sa formulati o cerere de recuzare a acelui judecator, daca acesta nu se abtine.
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
se poate doamna avocat
Nu ma pricep,insa la momentul primului apel am avut o doamna avocata care pana la urma dupa ce s-a dat hotararea in apel a considerat ca fiind procesul incheiat din punctul de vedere al domniei sale.
va rog insa sa-mi dati cateva detalii tehnice fata de cele expuse
Va multumesc
adrian_chivu2001, utilizator
Si acesta este tot un "detaliu tehnic" :)
am inteles.
insa va rog sa imi spuneti de cate ori se ''poate imbolnavii mama sau minorul '' pentru ca pana la urma sa-i fie aplicata o sanctiune procedurala in sensul decaderii din proba ,pentru ca stiu sigur ca nu se va prezenta pentru recoltarea probelor.
Va multumesc
interventie moderator
Ati mai intrebat despre decaderea din proba in acest subiect,
www.avocatnet.ro/content/for...

va rog copiati mesajul dvs tot acolo si NU mai deschideti pt problema asta subiect nou, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna seara, Cu permisiunea dumneavoastra revin cu un subiect si anume: Am avut un proces contestare recunoastere paternitate,instanta de fond a considerat ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Siminic7699 Siminic7699 Buna seara, sunt în proces de tagada paternitate iar instanța in prima faza mi-a refuzat testul adn ptr ca tatăl din certificatul fetei a recunoscut că ... (vezi toată discuția)