Buna seara,
Cu permisiunea dumneavoastra revin cu un subiect si anume:
Am avut un proces contestare recunoastere paternitate,instanta de fond a considerat utila judecatii proba cu testul HLA,in urma caruia a fost emis,raprtul de medicina laegala EXCLUS TATA.Instanta de apel a respins solicitarea partii adverse de a extinde probatoriul cu o expertiza ADN,pe motivul ca raportul de medicina legala ma exclude si nicidecum nu stabileste un procent care sa conduca la extinderea probatoriului.
Acum 2 zile s-a judecat recursul la curtea de apel , instanta de recurs casand intru-totul decizia data in apel si trimitand cauza spre rejudecare instantei de apel.
Daca este cazul sa ma supun testarii ADN o voi face.
Va rog sa imi spuneti si mie care sunt urmatorii pasi:
-voi fi din nou citat?
-ce se intampla ?
-daca pot contesta decizia curtii?
nu mai inteleg nimic din lege (undeva spune ca testele serologice,hlA si ADN,au aceeasi valoare in cazul excuderii si difera prin gradul de discriminare,) altundeva se arata ca excluderea de la paternitate are forta probanta covarsitoare.
Eu nu am mai platit pensie de intretinere minorului de la data la care am primit hotararea data in fond,
Ce sa fac sa platesc pensie in continuare?
Va rog sa ma sfatuiti cumva
va multumesc
Cu stima
Din nefericire pentru dvs. procesul se reia de la faza apelului.
Veti primi citatie pentru termenul fixat de instanta.
Nu puteti ataca decizia din recurs.
Daca s-a casat in intregime si s-a trimis spre rejudecare, se vor putea administra si alte probe, daca cele existente la dosar nu sunt suficiente.
Daca nu sunteti multumit, puteti ataca apoi cu recurs viitoarea solutie a instantei din apel.
In legatura cu pensia de intretinere, ramane sa hotarati dvs. daca mai platiti sau nu.
Riscul ar fi acela ca mama copilului va poate face plangere penala pentru neplata sumelor decise de instanta prin hotararea de stabilire a pensiei de intretinere.
Daca nu exista o asemenea sentinta, iar pana acum ati oferit benevol niste sume lunare, nu exista nici un pericol.
va multumesc
Sunt un cetatean onest,iar daca instanta in faza de apel va solicita si proba adn ma voi supune fara indoiala.
aflandu-ma intr-o astfel de situatie,am urmarit indeaproape (pe net) actiunile si situatiile expuse de colegii dumneavostra care intervin in apararea diversilor.si am observat ca in siutuatii asemanatoare instantele de recurs iau decizii relative,de la caz la caz.
Tot ce nu inteleg este ca eu am introdus acesta actiune ,si am solicitat proba stiintifica, ADN iar instanta de fond a admis TEST HLA care ma exclude
Daca asa cum expuneam mai sus acesta proba poate fi contestata ,pentru motive mai mult sau mai putin obiective,atunci si proba cu adn poate fi contestata pentru aceleasi motive,ceea ce ar conduce la un proces fara finalitate.
In doctrina de specialitate spune ca testele serologice,hla si adn au aceeasi valoare in fata legii in cazul excluderii,iar in cazul exprimarii procentuale imbraca forme de probabilitate.
Iar instantele pot cere reexaminarea probelor pe subiecti in conformitate cu 1134/255/2000.art 49
"Metodologia unitară privind efectuarea expertizei medico-legale a filiației în vederea cercetării paternității, examenul medico-legal de cercetare a filiației prin compararea profilelor genetice (ADN) se realizează numai în cazul în care ul nu a fost exclus de la paternitate, de examenele anterioare, etapele expertizei fiind succesive conform art. 31 al. 2 din Ordin."
Oricum nu mai inteleg nimic
Va multumesc mult.
Cu stima
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Solutii
adrian_chivu2001
Buna ziua
am un ,,[u]copil\" dintr-o relatie anterioara [/u]casatoriei,iar in timpul casatoriei,eu si sotia neputand avea copii din motive medicale atat ale ... (vezi toată discuția)