avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutii

Buna ziua
am un ,,copil" dintr-o relatie anterioara casatoriei,iar in timpul casatoriei,eu si sotia neputand avea copii din motive medicale atat ale mele cat si ale ei, am recurs la adoptie.
Totodata am deschis proces acelei individe ,proces defalcat in doua etape:
1)actiune de contestare a recunoasterii paternitatii, drept urmare instanta a hotatrat sa accepte si sa trimita dosarul catre INML pentru testul HLA.
am solicitat aceasta deoarece nu am certitudinea ca acel copil imi apartine cu toate ca nu are nicio vina.
Probele se vor lua pe data de 28.02.2011
2) Proces de micsorare a pensiei de intretinere.
Marturisesc ca la acest moment eu ma incadrez in categoria somerilor.
Astazi am fost la judecatorie sa ma interesez ce s-a stabilit ,deoarece am solicitat instantei judecarea in lipsa si am fost instiintat de la arhiva ca paratei i-a fost cerut sa puna la dosar un certificat de grefa pentru urmatorul termen.Ce vrea sa insemne aceasta?
Totodata am fost instiintat de parata printr-un mesaj pe telefonul mobil ca nu vrea sa se prezinte cu copilul la INML pentru testul HLA.
-Care sunt consecintele pe care le va suporta in caz de neprezentare la solicitarea instantei ?Pana la proba contrarie mi-am platit lunar contributia fata de copil .
Instanta poate pronunta suspendarea platii pensiei de intretinere sau schimbarea certificatului de nastere al minorului?

va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
adrian_chivu2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 18:35, 9 Februarie 2011
asadar, dvs a-ti introdus o actiune de contestare a recunosterii paternitatii.
in cazul in care mama "copilului" refuza sa se prezinte la IML in vederea recoltarii probelor serologice si efectuarea testului ADN, solicitati instantei sa dispuna inca o data acest lucru( si eventual de aplicare a anumitor sanctiuni coercitive mamei)
aveti la indemana( in cazul in care aveti dubii ca nu puteti procrea) sa efectuati la randul dvs un test de sterilitate.Va puteti ajuta mult de rezultatul acestui test dc..va fi in favoarea celor expuse de dvs.

instanta probabil a pus in vedera paratei sa depuna anumite documente sau acte la dosarul cauzei

instanta nu poate dispune suspendarea sau schimbarea certificatului decat la final,prin sentinta si in urma analizarii cu temeinicie a tuturor probelor aferente,necesare,concludente,pertinente,utile.
desigur, pe langa expertiza ADN,sunt si alte mijloace de proba in dovedirea nepartenitatii( de ex: expertiza antropologica; expertiza dactiloscopica,etc)
dar cum subliniam mai sus, cele mai relevante si cu forta probanta absoluta sunt cele efectuate in cadrul expertizei serologice-ADN si ce-a legata de expertiza capacitatii de procreere a dvs personal, cand se poate constata starea de impotenta sau sterilitate a barbatului.
la final,daca dvs sunteti totusi tatal copilului,pe baza actelor aferente,puteti solicita instantei diminuarea pensiei de intretinere,raportat cu veniturile dvs obtinute pe parcursul ultimelor 6 luni.in acest sens,ar fi bine sa aveti actele necesare pregatite si inaintate instantei. si sa precizati in instanta ca aveti inca un copil(adoptat)., ceea ce va conduce implicit la diminuarea valorii pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna seara, Cu permisiunea dumneavoastra revin cu un subiect si anume: Am avut un proces contestare recunoastere paternitate,instanta de fond a considerat ... (vezi toată discuția)
Proces GHERASIM ADINA GHERASIM ADINA AM UN PROCES DE PATERNITATE IN CARE PARATU A CERUT TESTU SEROLOGIC ,INSTANNTA A APROBAT SUNT DISPERATA SI NU STIU CE SA MAI CRED SI VA ... (vezi toată discuția)
Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru Buna ziua. In cateva cuvinte as dori sa prezint cazul meu:am un copil de aproape 2 ani provenit dint-o relatie mai mult sau mai putin serioasa.Barbatul care ... (vezi toată discuția)