avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces pentru paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces pentru paternitate

Buna ziua. In cateva cuvinte as dori sa prezint cazul meu:am un copil de aproape 2 ani provenit dint-o relatie mai mult sau mai putin serioasa.Barbatul care este "vinovat"de nasterea acestui minunat copil a adoptat o atitudine"normala",adica nu a vrut sa isi recunoasca copilul.Totusi.de comun acord,am facut testul serologic,rezultatul fiind de presupus tata dar nici o schimbare.atunci am decis sa aleg calea legala.De 1 an si cateva luni suntem intr-un proces de recunoastere a paternitatii.Procesul s-a amanat de la un termen la altul fara sa se rezolve ceva.Schimabarea a venit abia acum, cand judecatorul a decis sa se efectueze testul in sistem HLA in cadrul Institutului de Medicina Legala"Mina Minovici".Mentionez ca acest test l-a cerut partea adversa,pe care l-au si platit.
Rugamintea mea este sa imi raspundeti cu toata sinceritatea si nu cu diplomatie.Intrebarea mea este:exista posibilitatea ca rezultatul acestui test sa fie compromis in urma interventiei lui cu o suma frumusica de bani?Stiu ca vorbim de un Institut National de Medicina Legala dar traim int-o tara unde cu bani poti cumpara aproape orice. Sper ca ma intelegeti pentru ca sunt temerile unei mame care spera la o viata normala pentru copilul ei,cu 2 parinti,chiar daca tatal exista doar pe hartie.
Va multumesc1
Cel mai recent răspuns: ContSters285427 , utilizator 18:52, 17 Martie 2013
Nu m-am confruntat cu asemenea situatie ...dar, de ce nu va asigurati si solicitati si o expertiza la alt institut..chit ca o faceti pe cont propriu.
Am avut cateva cazuri de stab de paternit, in care am aparat diferit cand reclamanta cand paratul( bineinteles nu in cadrul aceluiasi proces:D).Sit se prezinta astfel: judec a dispus efect HLA, dar trebuie sa stiti ca rezultatul vine in procente, adica 33% ca el este tatal, sau 90%, etc., adica sa nu va asteptati ca rezultatul testului sa spuna clar ca este sau nu tatal.Mai departe, sau intalnit cazuri cand paratul nu a vrut sa se prez pt prelevarea de probe , invocand fel de fel de motive. Nu mi s-a intamplat sa aud ca s-a intervenit in vre-un fel la institut, si toate adresele pe care le-am facut la inst, au primit raspunsuri ferme si corecte. Dupa parerea mea nu cred ca poate interveni , pe langa asta dvs puteti efectu o asemenea expertiza extra judic la o clinica privata. Cautati solutii ptr ca sunt multe clini ce fac asemenea teste dor cu un fir de par, etc.
Instanta nu poate dispune efectuarea testului de stabilire a paternitatii decat la "Mina Minovici". Decat sa va faceti atatea griji inainte, mai bine asteptati rezultatul testului. ;)
multumesc pentru raspuns.Adica poate sa vina un rezultat care spune ca el este tatal in proportie de 40% de exemplu desi el este intr-adevar tatal?Va dati seama ca el nu o sa fie multumit de un asemenea rezultat si sincer nici eu.Si la ADN tot asa stau lucrurile?Pentru ca stiu ca el,adica tatal,isi doreste sa vada o hartie pe care sa scrie alb pe negru ca el este tatal 100% si stiu ca pana si un test ADN ofera 99,99% siguranta. Instanta poate sa dea un verdict pe baza acestiu test desi el se declara nemultumit si merege mai departe cerand ADN-ul?
Nu vreu sa par paranoica,si nici sa dau crezare la tot ce citesc pe acest site,dar scria o doamna care este tot intr-un proces asemanator, ca ADN-ul a iesit negativ si la Bucuresti si la Craiova desi ea era ferm convinsa ca este copilul individului(adica el a mitiut acel test).In legatura cu efectuarea unui test al o clinica privata...sunt convinsa ca el nu ar veni si fiind extra juridic nu as avea cum sa il oblig.
Va multumesc!
Este o situatie foarte delica ta si multe femei se gasesc in situatia dvs, insa trebuie sa va spun ca instanta poate dispune efect ADN care nu va scrie negru pe alb asa cum isi doreste paratul, numai ca pe baza acstoe probe , instanta se va pronunta negru pe alb si va hot daca copilul este al lui sau nu .Cat priveste prezumtia de frauda, ca sa zic asa, eu nu stiu ce sa zic, nu mi s-a intamplat pana acum, dar depinde si cat este de influent, dar pt un test extrajudiciar este drept ca nu-l puteti obliga, dar poate gasiti un par de-l dumnealui pe hainele sale sau eu stiu , citi si dvs in anunturile clinicilor private.

Alte discuții în legătură

Buna seara!tatal copilasului s a hotarat pana la urma sa facem ... Magda 2018 Magda 2018 Buna seara!Tatal copilasului s a hotarat pana la urma sa facem un test serologic pentru determinarea paternitatii.Stiu ca testul ADN se face la Institutul Mina ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate laura_elena laura_elena buna ziua, am si eu o intrebare. sunt din cta si ma paste un proces de paternitate c fostul prieten. Va rog sa ma informati si pe mine unde se face acest test ... (vezi toată discuția)
Proces GHERASIM ADINA GHERASIM ADINA AM UN PROCES DE PATERNITATE IN CARE PARATU A CERUT TESTU SEROLOGIC ,INSTANNTA A APROBAT SUNT DISPERATA SI NU STIU CE SA MAI CRED SI VA ... (vezi toată discuția)