avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Activitate aordodi

Activitate aordodi

Buna ziua. Pot fi amendat pe motiv ca am in proprietate o cladire nefinalizata care sa afla in conservare? Cladirea este retrasa la cca 8 m de frontul stradal. Multumesc
Buna ziua. Detin o cladire care nu este locuita, si se afla in conservare. Pot fi amendat pentru ca aceasta cladire nu este finalizata. Cladirea este retrasa la cca. 8 m fata de frontul stradal. Multumesc
Ce se întâmplă dacă făptuitorul nu a solicitat prelungirea pentru dovada de a conduce? Perioada de când a avut loc accidentul respectiv a fost luat permisul până la decizia parchetului se ia în considerare? Sau permisul se va suspenda incepand cu decizia care urmează?
În concluzie,

1. Până la urmă accidentul s-a soldat cu victima făptuitorului, chiar dacă aceasta s-a lovit uşor la cap, având în vedere că a acceptat să fie dusă la spital pentru un control;
2. Având în vedere cele de mai sus, s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală, chiar dacă singura persoană vătămată a fost însăşi făptuitoarea iar cealaltă persoană a declarat că nu a fost vătămată.
3. Dacă în decursul a 3 luni nu se înregistrează plângeri de vătămare corporală la parchet se va clasa dosarul şi se va proceda la suspendarea permisului respectiv sancţionarea făptuitorului (suspendarea permisului de conducere pe 3 luni şi probabil 4 puncte penalizare cu amenda aferentă);
4. În această perioadă se poate obţine prelungirea dovezii pentru conducerea autovehicolului pe baza adeverinţei obţinute de la parchet. Deci până la sancţionarea efectivă mai poate conduce maşina;

Întrebări:
1. Cum se procedează în cazul în care persoana în cauză doreşte să dea examen pentru a micşora perioada de suspendare a permisului?
2. Persoana în cauză are de plătit cheltuieli de judecată?
3. Este cazul ca persoana în cauză să apeleze la un avocat?
Făptuitorul (adică soţia) a fost singură în maşină. Ce se cercetează în acest caz? Cum s-a produs autovătămarea? Cât timp poate dura clasarea dosarului?
Bună ziua

Acum 2 săptămâni soția a fost implicată în accident rutier datorită neacordării de prioritate într-o localitate. La fața locului a fost solicitat echipajul de poliție și mai apoi ambulanța pentru că oamenii din zonă au considerat accidentul destul de grav. Soția a fost dusă la spital deoarece s-a lovit la cap. S-a făcut un computer tomograf și au zis că nu e nimic grav, deci poate pleca. S-a dus în aceeași zi la poliție să dea declarație și am aflat că s-a deschis un dosar. Daune s-au înregistrat doar la autoturismele implicate.
De la poliție a primit doar dovada de a conduce încă 15 zile. Proces verbal nu a primit.
Întrebare: Ce dosar s-a deschis în acest caz având în vedere că nu au fost victime și alte pagube materiale în afară de autoturisme?
Care e procedura deobicei în aceste situații? Până când se va suspenda permisul?
Azi am primit amenda pentru ca nu am "platit" taxa pentru parcare pe domeniul public. In Timisoara functioneaza un sistem de plata pe baza de abonament sau plata prin sms in reteaua orange, vodafone sau cosmote. Eu detin abonament doar la rcs-rds - (digi mobil) si deci nu am posibilitatea de a plati folosind sistemul actual.
Raspunsul celor de la administratia domeniului public: "Nu trebuia sa parchez pe zonele cu plata" daca nu am abonament la unul din furnizorii amintiti.
Se poate ingradi dreptul vre-unui cetatean de a folosi parcarea publica daca nu detine abonament la orange, vodafone sau cosmote?
Ce posibilitati am de a contesta si de a nu plati amenda?
Răspuns la discuția Granituire
@ justicemn

Daca paratul nu are niciun venit, nu are pensie, si e in imposibilitate de plata. ce se intampla?

[Editat - va rog nu mai citati integral postarile anterioare, mai ales atunci cand ele se afla pe aceeasi pagina, este impotriva Regulamentului (punctul 2.6.). Multumesc]
Răspuns la discuția Granituire
1. Deci daca eu vreau sa il fac pe oricare dintre vecini sa scape de niste bani, pornesc o actiune de granituire chiar daca stiu ca nu am dreptate, fac o expertiza, contraexpertiza etc. si ma judec pe banii vecinului si pe banii mei. ... Ceva nu se leaga. ce a castigat paratul in procesul de granituire? El oricum stia ca linia de hotar nu a fost incalcata.
2. Nu am inteles concret. Suporta sau nu cheltuielilce totale de judecata?
Discuție Granituire
Buna ziua.
S-a finalizat procesul de granituire prin care unul din vecini a cerut ca sa se stabileasca linia de hotar şi demolarea unor anexe construite inainte de a cumpara vecinul imobilul vecin.
S-a efectuat o expertiza pentru a stabili linia de hotar, în urma căruia rezulta că linia de hotar va rămâne pe aliniamentul existent marcat de pereţii existenţi. Atat zidul anexelor cat şi zidul imobilului vecin au fundaţii separate si sunt separate printr-un rost de cca 5 cm.
Reclamantul a solicitat o contraexpertiză, care în concluzie păstrează acelaşi aliniament pentru linia de hotar fără ca anexele să trebuiască a fi demolate.

Solutia data de judecatorie:
Admite în parte acţiunea civilă având ca obiect grăniţuire şi obligaţie de a face Stabileşte linia de hotar dintre proprietăţile învecinate ale părţilor pe aliniamentul ABDC propus prin raportul de contraexpertiză efectuat în cauză de către experţii ....... şi care face parte integrantă din prezenta în acest sens. Respinge restul capetelor de cerere formulate de către reclamanţi. Obligă pârâtul să plătească reclamanţilor suma de 1.900 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale şi compensează în rest cheltuielile de judecată avansate de părţi. Dispune restituirea către reclamanţi a sumei de 1.500 lei achitate în plus pentru efectuarea contraexpertizei, conform chitanţelor ....... Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 22.06.2012.

Intrebare:
1. Cum se poate ca aliniamentul stabilit de contraexpertiză este cel existent, se respinge demolarea anexei şi celelalte capete, şi totuşi pârâtul este obligat să suporte parţial cheltuieli de judecată?
2. Daca pârâtul contesta decizia judecătoriei, si din varii motive se respinge apelul se poate ca aceste cheltuieli de judecată sa fie suportate in intregime de pârât?