avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters84218

Activitate ContSters84218

Răspuns la discuția reglare fisa
De obicei , atunci cand te duci la un punctaj la adm finaciara, te duci cu balantele...op-urile...pentru a face dovada platii. Daca nu se potrivesc sumele declarate la adm financiara cu rulajele din balanta, se regleaza fisa cu declaratii rectificative, sau cu bunavointa inspectoarei de acolo...dar in niciun caz nu se regleaza balanta, dupa fisa administratiei. Notele contabile reflecta acte... Cum sa faci rectificare prin 658...Din partea mea , e bine sa faceti cum doriti, dar mai bine sa faceti cum e corect...Intrebati un inspector...sa vedeti ca va recomanda declaratii rectificative, asta insemnand ca administratia financiara va avea situatiile dumneavoastra, adica declarati ce aveti...nu invers... Succes!
Succes
As trece cu mare placere pe partida simpla, dar contabilii dinainte au intocmit bilant contabil....si daca l-ai depus o data trebuie sa continui...In concluzie, vreau sau nu trebuie sa fac balanta cu cheltuieli si venituri. Pe cheltuieli se prind toate obligatiile dintr-o luna, si pe venituri cat incasez de la locatari...Profitul trebuie sa fie 0...Deci am si 121...
Multumesc mult de raspuns...Am sa incerc...sincer sunt un pic speriata...
Oricum multumesc inca o data. Cu stima.
In iunie 2008 am incheiat ca persoana fizica cu o firma de cartier, un contract pentru instalare sistem si furnizare internet. (sistem-insemnand un program cu care ma logam la retea). In octombrie 2008, am avut probleme cu calculatorul si, dupa ce l-am reparat, nu a mai venit nimeni sa imi instaleze acel programel, care m-ar fi ajutat sa ma "logg-ez" la retea, bineinteles in reteaua lor , introducandu-se IP-ul calculatorului meu si alte alea care se fac...Nu au venit, la un moment dat, am trimis pe mailul societatii o adresa de intrerupere a contractului. Am citit contractul si scria pe acolo ca, daca nu platesc intr-o luna contractul se reziliaza. La incheierea contractului mi se spusese, ca taxa de domiciliu in valoare de 50 de lei pe care o platisem, in situatia in care nu platesc mi se va lua si mi se va achita suma restanta si atat...
In martie 2009, m-am mutat din garsoniera la care instalasem acest internet...
Acum, in aprilie 2010, am fost data in judecata de aceasta societate sa platesc internetul ...Mi-au fost anexate facturi cu abonament pana in luna aceasta...
In iulie trebuie sa ma prezint la Judecatorie...
As dori sa stiu, daca obiectul contractului a fost furnizarea de internet, iar aceasta firma nu mi-a furnizat nimic, pot avea sanse sa castig acest proces, sau ce o fi?
Mi se pare absurd sa ma oblige legea sa platesc ceva, numai pt ca am semnat un contract. Aceasta societate nu mi-a furnizat nimic. Acum am retrimis pe adresa societatii, mailurile mele din ianuarie 2009, si cineva s-a obosit sa raspunda , probabil fara sa citeasca amanuntele, ca era un forward al unui mail trimis de mult la ei, si sa ma anunte ca nu se ia in considerare mailul, ca pt rezilierea contractului are nevoie de semnatura mea...
Oricum obiectul contractului era furnizare de internet...Probabil ca si eu am gresit ca nu am intrerupt contractul...dar...sa ma obligi sa platesc ceva ce nici macar tu ca furnizor nu ai onorat, mi se pare...stupid...
Am preluat o asociatie de proprietari in partida dubla, si pana acum am mers dupa o balanta (preluata de la contabilii anteriori) care avea urmatoarea logica: D461_ total liste= C401 toate cheltuielile. D401-C5311 si terminam povestea. Fondurile rulment, reparatii, boxe-caini sunt pe analitic distict in 117...Eu am lucrat numai conta economica..Deci...nu mi se pare corect sa tin fondurile pe 117...
Ma poate ajuta cineva cu asta? Pe ce cont se inregistreaza fondurile...139, cu analitic...imi fac eu asa un analitic si stiu ca am acolo fondurile, sau exista un cont special pt asta...? Multumesc anticipat...