avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conturi pentru fondurile asociatiilor de proprietari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conturi pentru fondurile asociatiilor de proprietari

Am preluat o asociatie de proprietari in partida dubla, si pana acum am mers dupa o balanta (preluata de la contabilii anteriori) care avea urmatoarea logica: D461_ total liste= C401 toate cheltuielile. D401-C5311 si terminam povestea. Fondurile rulment, reparatii, boxe-caini sunt pe analitic distict in 117...Eu am lucrat numai conta economica..Deci...nu mi se pare corect sa tin fondurile pe 117...
Ma poate ajuta cineva cu asta? Pe ce cont se inregistreaza fondurile...139, cu analitic...imi fac eu asa un analitic si stiu ca am acolo fondurile, sau exista un cont special pt asta...? Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: ContSters84218 , utilizator 15:21, 28 Aprilie 2010
Imi permit sa va sugerez o parere personala. Treceti contabilitatea pe partida simpla si rezolvati problema. E o complicatie inutila contabilitatea in partida dubla intr-un loc in care este importanta impartirea unor facturi pe liste si tinerea unei evidente a fondurilor asociatiei.
E numai o sugestie, dar pentru raspunsuri la ce intrebati Dv. voi trimite din nou acest subiect la sectiunile de contabilitate in speranta ca acolo cineva se va apleca asupra unui raspuns de specialitate.

Interventie moderator sectiunea Asociatii de proprietari
Rog moderatorii sectiunilor de contabilitate sa nu mai trimita acest subiect de fiecare data la sectiunea Asociatii de proprietari, deoarece este o problema strict de specialitate, nu tine de problemele activitatii si vietii dintr-o asociatie de proprietari.
As trece cu mare placere pe partida simpla, dar contabilii dinainte au intocmit bilant contabil....si daca l-ai depus o data trebuie sa continui...In concluzie, vreau sau nu trebuie sa fac balanta cu cheltuieli si venituri. Pe cheltuieli se prind toate obligatiile dintr-o luna, si pe venituri cat incasez de la locatari...Profitul trebuie sa fie 0...Deci am si 121...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare contabilitate asociatie proprietari sorin_a sorin_a Trebuie sa preiau contabilitatea unei asociatii de proprietari care este in curs de infiintare. Am cateva intrebari: - cum se incepe contabilitatea unei ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal mihasi mihasi Am preluat o asociatie de proprietari, insa am intampinat o problema. Cursurile le-am facut mai demult si nu le mai gasesc. Va rog sa-mi precizati daca in ... (vezi toată discuția)
Fonduri distincte/ conturi distincte! Maria2143 Maria2143 Legea 230/ 2007 lasa la latitudinea Asociatiilor decizia de a avea conturi la o banca sau alta. Corect. O Asociatie poate avea conturi la bancile furnizorilor ... (vezi toată discuția)