Buna ziua,
Ce inseamna blocarea accesului intr-o curte/garaj?
Conform HG1391/2006 art143 litera d) este interzisa staionarea in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;.
Din asta eu inteleg ca daca autovehiculul meu stationat nu depaseste limita zidului si lasa liber ochiul portii/garajului...nu este in dreptul cailor de acces.
Strada insa este ingusta. Proprietarul sustine ca nu poate intra cu masina acolo, insa eu zic ca poate si eu as putea din mai multe manevre sa intru se considera ca am blocat?
Vorbim evident nu de rea intentie ci de o natura a spatiului in care e clar ca oamenii ar trebui sa se inteleaga caci sptiul este mic, insa daca nu exista intelegere nu putem ecat sa apelam la litera legii.
Buna ziua,
In momentul in care adresez aceasta intrebare, pe teritoriul Romaniei, masca este obligatorie in saptiile inchise. Da stiu si cele deschise, insa subiectul este pentru cele inchise.
Nepurtarea mastii poate avea drep consecinta aplicarea unei amezni, asta am inteles.
Totusi, daca as intra intr-un magazin nepurtand masca si as incepe sa fac cumparaturile, agentii de paza au dreptul sa ma evacueze invocand un singur motiv: nepurtarea mastii? Ma gandesc ca de fapt nu ar avea acest drept cat nu tulbur linistea publica, iar ceea ce ar avea ei deptul sa fac este sa sesizeze Politia Romana in vederea sanctionarii mele.
Multumesc
Haideti ca a venit si momentul procesului: doamna judecator m-a instiintat ca dosarul tocmai a fost clasat ieri, adica in ziua precedenta judecarii contestatiei impotriva duratei....incredibil.
Am urmat sfatul de mai sus si am formulat singur o contestatie impotriva duratei procesului. Am primit astazi o citatie, insa am observat in mentiuni un aspect : "Asistenta juridica este asigurata atunci cand cel putin unul dintre avocatii partii citate este prezent".
Asta inseamna ca e obligatoriu sa ma reprezinte un avocat si care sa fie si prezent? Sau inteleg eu gresit?
Va rog sa ma ajutati cu baza legala in ceea ce priveste un operator economic de a primi si de a raspunda unei sesizari.
Va solicit ajutorul intrucat am intampinat urmatoarea situatie: am vrut sa fac o sesizare scrisa in magazinul unui operator, insa am fost refuzat indicandu-mi-se un numar de telefon. Dupa multe insistente am reusit sa depun o sesizare in scris cu numar de inregistrare, insa asta doar dupa ce am redactat-o acasa si m-am intors cu ea, intrucat din magazin au refuzat sa-mi puna la dispozitie o foaie de hartie.
Neprimind raspuns nici dupa 3 luni de zile am facut o noua sesizare, online de data aceasta. In urma ei am fost sunat si mi s-a comunicat ca ei nu sunt obligati sa primeasca sesizari scrise, ca pun la dispozitie doar un canal online si de aceea nu mi-au raspuns.
Consider ca este ilegal sa refuzi a primi o reclamatie in scris...clientul nemultumit e obligat sa detina o conexiune la internet sau un telefon mobil?
Ce se poate face daca in urma unei plangeri penale pentru inselaciune la vanzarea unui autoturism parchetul a trimis dosarul la politie, insa sta acolo de mai bine de un an. Dupa circa 6 luni, dupa multe sesizari am fost chemat eu pentru declaratie, iar apoi nu s-a mai intamplat nimic...la sesizari in scris mi se comunica ca e in lucru, iar telefonic nu mai raspunde nimeni. Dosarul e la sectia de politie locala si am senzatia ca persoana reclamata este protejata de cei 2-3 ofiteri de politie existenti in sectie.
Daca are importanta vorbim de judetul Ilfov.