avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate catalincc

Activitate catalincc

Va multumesc pentru raspuns.
Daca inteleg bine, schimbarea regimului comunitatii legale s-ar referi la totalitatea bunurilor comune, ceea ce nu dorim.
Prin urmare, un partaj in timpul casatoriei ar fi actiunea convenabila.
Din ce am mai citit in acest sens, ar trebui sa inchei cu sotia mea un contract de partaj voluntar, prin care sa hotaram incetarea coproprietatii (prin partaj) asupra bunului comun respectiv (apartamentul in cauza).
In legatura cu acest demers, as mai avea o intrebare, va rog: daca inteleg bine, contractul respectiv se poate incheia doar dupa terminarea contractului de leasing, pentru ca abia atunci apartamentul respectiv devine proprietate comuna.
Buna ziua,

M-ar interesa, va org frumos, procedura legala de urmat pentru situatia descrisa mai jos:
- actualmente sunt casatorit (din anul 2013) in Slovacia (sotia este cetatean slovac)
- inainte de casatorie, in 2007, am incheiat in Romania un contract de leasing imobiliar cu durata de 10 ani, pe care urmeaza sa il termin in iulie 2017
- sotia este de acord ca, la terminarea contractului de leasing, sa nu emita pretentii asupra apartamentuli respectiv, deci acesta sa devina proprietatea mea exclusiva
- banuiesc prin urmare ca ar trebui incheiat un act notarial prin care sotia sa declare ca renunta la pretentille de proprietate, iar acest act sa il prezint atunci cand voi semna pentru intrarea in posesie, la terminearea leasingului

Mi-ati putea, va rog, explica procedura legala in caest sens.

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

M-ar interesa o clarificare asupra urmatorului aspect: cetatenii romani care lucreaza in strainatate (UE) ca angajati ai unei firme straine (deci cu contract de munca in tara respectiva, nu in Romania), au vreo obligatie (cheir si numai declarativa) catre Fiscul din Romania ?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Lucrul in strainatate
Buna ziua,

Va multumesc pentru detaliile suplimentare.
Sigur ca va pot spune si despre ce tara este vorba: Slovacia.

Multumesc, o zi buna.
Răspuns la discuția Lucrul in strainatate
Va multumesc pentru raspuns.

Am uitat intr-adevar sa precizez: voi fi angajat direct de o firma straina.
Inteleg ca in acest caz n-as mai avea nici o treaba cu fiscul din Romania (banuiesc ca nici cu Casa de Pensii si Casa de Asigurari de Sanatate).
Nu cred ca am inteles insa foarte bine la ce v-ati referit cand ati spus ca la final de an voi primi o parte din impozitul platit. Daca ati putea reveni cu niste detalii, v-as fi recunoscator.

Multumesc.
Buna ziua,

Deoarece incepand cu luna noiembrie urmeaza sa fiu angajat in strainatate (intr-o tara membra UE), cu contract de munca pe durata nedeterminata, as fi interesat sa stiu daca am obligatii si in Romania in ceea ce priveste impozitul si contributiile sociale (mentionez ca voi plati toate acestea in tara respectiva).

De asemenea, m-ar interesa sa stiu daca trebuie sa notific Casa Nationala de Pensii sau Casa de Asigurari de Sanatate despre faptul ca nu voi mai fi angajat in Romania.

Va multumesc.

Cu stima,

Catalin C
Răspuns la discuția Declaratia 392
Va multumesc, nu citisem cu atentie OUG117.
Totusi ANAF trebuie sa puna la dispozitie aplicatia informatica pentru completarea respectivei declaratii.
Răspuns la discuția completare DECLARATIA 220 PFA
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de completarea declaratiei 220 pt. PFA: nu voi mai avea activitate in 2011 (am facut suspendare temporara, pe o perioada de 3 ani, incepand cu 29.12.2010); pot completa declaratia 220 pt. anul 2011 cu venit estimat zero, sau trebuie sa trec o valoare minima? In aceasta ultima situatie, care ar fi acest minim?
Multumesc
Răspuns la discuția Declaratia 392
Va multumesc pentru raspuns.
Referitor la cursul valutar, cf. celor publicate in aplicatia ANAF, se pare ca se foloseste cursul valutar de la data de 30.12 a anului de raportare:

vers.1.0.0 / 15.01.2009
- verificarea incadrarii la 392A sau 392B in anul 2009 se face in functie de urmatoarele
limite calculate in lei:
392A --> [0 , 42.296]
392B --> (42.296 , 119.000]
Cursuri valutare folosite:
- la 29/12/2006: 1 Euro = 3,3817
- la 30/12/2009: 1 Euro = 4,2296

Deci pt. declaratia aferenta anului 2010 reiese ca ar trebui folosit cursul de la 30.12.2010.

Numai ca, asa cum spuneam si in postarea anterioara, pe site-ul ANAF nu s-a publicat nimic in ceea ce priveste 392 pt. 2010, ultimul document existent fiind cel pt. 2009.
Discuție Declaratia 392
In calitate de PFA, in anul 2010 mi s-a solicitat si completarea Declaratiei 392, pentru anul anterior (2009).
In acest an (2011) mai este valabila aceasta solicitare, pentru 2010?

Pe site-ul ANAF ([ link extern ] .

Multumesc