avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer drept proprietate apartament contractat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer drept proprietate apartament contractat in leasing inaintea casatoriei

Buna ziua,

M-ar interesa, va org frumos, procedura legala de urmat pentru situatia descrisa mai jos:
- actualmente sunt casatorit (din anul 2013) in Slovacia (sotia este cetatean slovac)
- inainte de casatorie, in 2007, am incheiat in Romania un contract de leasing imobiliar cu durata de 10 ani, pe care urmeaza sa il termin in iulie 2017
- sotia este de acord ca, la terminarea contractului de leasing, sa nu emita pretentii asupra apartamentuli respectiv, deci acesta sa devina proprietatea mea exclusiva
- banuiesc prin urmare ca ar trebui incheiat un act notarial prin care sotia sa declare ca renunta la pretentille de proprietate, iar acest act sa il prezint atunci cand voi semna pentru intrarea in posesie, la terminearea leasingului

Mi-ati putea, va rog, explica procedura legala in caest sens.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: catalincc , utilizator 19:32, 17 Aprilie 2017
Ar fi de preferat un partaj in timpul casatoriei sau schimbarea regimului comunitatii legale.
Va multumesc pentru raspuns.
Daca inteleg bine, schimbarea regimului comunitatii legale s-ar referi la totalitatea bunurilor comune, ceea ce nu dorim.
Prin urmare, un partaj in timpul casatoriei ar fi actiunea convenabila.
Din ce am mai citit in acest sens, ar trebui sa inchei cu sotia mea un contract de partaj voluntar, prin care sa hotaram incetarea coproprietatii (prin partaj) asupra bunului comun respectiv (apartamentul in cauza).
In legatura cu acest demers, as mai avea o intrebare, va rog: daca inteleg bine, contractul respectiv se poate incheia doar dupa terminarea contractului de leasing, pentru ca abia atunci apartamentul respectiv devine proprietate comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am vazut mai multe pareri pe net despre aceasta situatie: ... Oliver-Benji2022 Oliver-Benji2022 Buna ziua! Am vazut mai multe pareri pe net despre aceasta situatie: Bunurile dobandite inainte de casatorie devin comune dupa casatorie pana la urma? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)