avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate daniel_moldovan

Activitate daniel_moldovan

Răspuns la discuția validare antecontract in instanta
Poate ca este mai ieftin prin instanta deoarece onorariul de avocat poate fi mai mic decat cel de la notar

Da asta era ideea. Stiam ca se timbreaza la valoare de aceea am pus pe contract o suma fictiva (evident mai mica).
Multumesc pt. sfaturi.
elladomi a scris:

actiune in instanta de judecata pentru hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.

Si ce ar mai trebui sa fac pt. ca imobilul sa fie intabulat pe mine? instanta nu imi da dreptu de proprietate?
imobilul este intabulat pe fostu proprietar si eu acum vreau sa il intabul pe mine. am inteles ca se poate intabula prin instanta, prin validarea antecontractului in instanta.. Asa mi-a spus avocatul care mi-a facut antecontractul. Am platit o suma de bani pe antecontract si nu vreau sa fie bani aruncati de aceea m-a sfatuit avocatul sa intabulam prin instanta. stiu ca e o procedura mai greuaie dar mai ieftiina, spune avocatu.#-o
Am cumparat un imobil si am facut un antecontract intre mine si fostu proprietar la un birou de avocatura. (prin notariat nu am putut face pt. ca trebuia facuta o documentatie tehnica care dura cel putin 2 saptamani si nu era timp pt. ca proprietarul urma sa plece din tara). Acum am inteles ca acel antecontract se poate valida prin instanta si ca ar fi mai ieftin decat prin notariat. Care este procedura, si cam cat dureaza ?
Va multumesc.
Exista o lege in acest sens?
Si unde as putea intreba daca sunt in masura sa primesc indemnizatia? (Primarie, Banci)
Am auzit ca tinerii casatoriti( cu varsta pana in 35 ani) care vor sa-si construiasca o casa primesc de la stat 30% din valoarea constructiei pana in 15000euro.
Vreau sa stiu daca am si eu dreptul la aceasta indemnizatie. doresc sa imi amenajez un apartament intr-un pod de bloc(podul e intabulat pe mine) Sunt casatorit, 26ani.
Va multumesc.
Am auzit ca tinerii casatoriti( cu varsta pana in 35 ani) care vor sa-si construiasca o casa primesc de la stat 30% din valoarea constructiei pana in 15000euro.
Vreau sa stiu daca am si eu dreptul la aceasta indemnizatie. doresc sa imi amenajez un apartament intr-un pod de bloc(podul e intabulat pe mine) Sunt casatorit, 26ani.
Va multumesc.
Răspuns la discuția urgent! indemnizatie pfa
Am si eu cateva nelamuriri in leg. cu PFA-ul.
Sunt inginer proiectant angajat la o S.C. si as dori sa-mi fac PFA. Vreau sa prestez servicii (de proiectare).
Am inteles ca va trebui sa platesc un impozit pe venit de 3%. (adica pt. tot ce incasez/facturez platesc impozit 3%).
Ce alte taxe/impozite/cotizatii va trebui sa mai platesc. trebuie sa tin o contabilitate?
Va multumesc.
Gabriela Pintea a scris:

Perioada dupa ce sotia ia licenta poate fi si de cateva zile.
Nu este nicaieri specificat ca beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copilului daca naste dupa X luni.

Art. 38, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 19/2000 prevede conditia absolvirii cursurilor universitare. Aceasta presupune, in prezent, sustinerea si luarea licentei. Atat si nimic mai mult!

Asta ar insemna ca poate beneficia de indemnizatie si daca naste dupa 6 luni(sa zicem) de la licenta?
nu prea cred....:sorry:
Răspuns la discuția impozit pe venit sau pe profit
Am si eu cateva nelamuriri in leg. cu PFA-ul.
Sunt inginer proiectant angajat la o S.C. si as dori sa-mi fac PFA. Vreau sa prestez servicii (de proiectare).
Am inteles ca va trebui sa platesc un impozit pe venit de 3%. (adica pt. tot ce incasez/facturez platesc impozit 3%).
Ce alte taxe/impozite/cotizatii va trebui sa mai platesc. trebuie sa tin o contabilitate?
Va multumesc.