Am auzit ca tinerii casatoriti( cu varsta pana in 35 ani) care vor sa-si construiasca o casa primesc de la stat 30% din valoarea constructiei pana in 15000euro.
Vreau sa stiu daca am si eu dreptul la aceasta indemnizatie. doresc sa imi amenajez un apartament intr-un pod de bloc(podul e intabulat pe mine) Sunt casatorit, 26ani.
Va multumesc.
Doar daca nu ati detinut si nu aveti in proprietate o locuinta puteti beneficia de ajutorul despre care ati auzit.
Conform legii, tinerii casatoriti, care au fiecare varsta de pana la 35 de ani, pot beneficia de o subventie de la bugetul de stat, in limitele prevederilor bugetare anuale, in raport cu venitul mediu net lunar pe membru de familie, de pana la 30% din valoarea locuintei calculata la valoarea finala a acesteia, precum si de plata in rate lunare, pe termen de 20 de ani, a diferentei fata de pretul final al locuintei, dupa ce s-au scazut subventia si avansul minim obligatoriu de 10% achitat de contractant, din valoarea locuintelor calculata la data contractarii.
Pentru a beneficia de subventie rebuie sa prezentati consiliului local urmatoarele documente:
- dovada ca nu ati detinut si nu detineti in proprietate o locuinta;
- adeverinta de venit net lunar pentru fiecare membru al familiei care realizeaza venituri;
- acte doveditoare ca va incadrati in categoria tinerilor casatoriti, fiecare in varsta de pana la 35 de ani;
- aprobarea consiliului local ca sunteti persoana stabilita de acesta, prin anumite criterii, avand importanta criteriul de prioritate.
Am rugamintea sa imi raspundeti la cateva intrebari:
1. Acest Program este valabil si in 2011?
2. As putea avea o Lista cu Conditiile necesare pentru acordarea subventiei?
3. In 2007, inainte de a ma casatori, am achizitionat prin Credit Ipotecar un apartament pentru o sora de-a mea, care nu avea un buget suficient pentru acordarea acestui credit. Apartamentul este pe numele meu, chiar daca este, in fapt, al surorii mele. Spuneti-mi, va rog, daca pot depune acte pentru Programul de subventionare, pe numele sotiei mele, cu care m-am casatorit in 2008. Amandoi avem sub 30 ani.
Legea 12/2007
cipcirip
Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai ... (vezi toată discuția)