avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării indemnizatie constructie casa pt. tinerii casatoriti ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

indemnizatie constructie casa pt. tinerii casatoriti pana in 35 ani

Am auzit ca tinerii casatoriti( cu varsta pana in 35 ani) care vor sa-si construiasca o casa primesc de la stat 30% din valoarea constructiei pana in 15000euro.
Vreau sa stiu daca am si eu dreptul la aceasta indemnizatie. doresc sa imi amenajez un apartament intr-un pod de bloc(podul e intabulat pe mine) Sunt casatorit, 26ani.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pruteanudan , utilizator 00:21, 6 Ianuarie 2011
Doar daca nu ati detinut si nu aveti in proprietate o locuinta puteti beneficia de ajutorul despre care ati auzit.

Conform legii, tinerii casatoriti, care au fiecare varsta de pana la 35 de ani, pot beneficia de o subventie de la bugetul de stat, in limitele prevederilor bugetare anuale, in raport cu venitul mediu net lunar pe membru de familie, de pana la 30% din valoarea locuintei calculata la valoarea finala a acesteia, precum si de plata in rate lunare, pe termen de 20 de ani, a diferentei fata de pretul final al locuintei, dupa ce s-au scazut subventia si avansul minim obligatoriu de 10% achitat de contractant, din valoarea locuintelor calculata la data contractarii.
Pentru a beneficia de subventie rebuie sa prezentati consiliului local urmatoarele documente:
- dovada ca nu ati detinut si nu detineti in proprietate o locuinta;
- adeverinta de venit net lunar pentru fiecare membru al familiei care realizeaza venituri;
- acte doveditoare ca va incadrati in categoria tinerilor casatoriti, fiecare in varsta de pana la 35 de ani;
- aprobarea consiliului local ca sunteti persoana stabilita de acesta, prin anumite criterii, avand importanta criteriul de prioritate.

Mult succes!
Mai este valabila legea in momentul de fata?
Legea spune sa nu detii un apartament mai mare de 50 mp, nu sa nu fii detinut unul in trecut.
Am rugamintea sa imi raspundeti la cateva intrebari:

1. Acest Program este valabil si in 2011?
2. As putea avea o Lista cu Conditiile necesare pentru acordarea subventiei?
3. In 2007, inainte de a ma casatori, am achizitionat prin Credit Ipotecar un apartament pentru o sora de-a mea, care nu avea un buget suficient pentru acordarea acestui credit. Apartamentul este pe numele meu, chiar daca este, in fapt, al surorii mele. Spuneti-mi, va rog, daca pot depune acte pentru Programul de subventionare, pe numele sotiei mele, cu care m-am casatorit in 2008. Amandoi avem sub 30 ani.

Va multumesc anticipat pentru amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie constructie casa pt. tinerii casatoriti pana in 35 ani daniel_moldovan daniel_moldovan Am auzit ca tinerii casatoriti( cu varsta pana in 35 ani) care vor sa-si construiasca o casa primesc de la stat 30% din valoarea constructiei pana in ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru tinerii casatoriti mcsorin mcsorin am auzit la radio ca guvernul a dat o lege prin care tinerii casatoriti primesc 20% din valoarea unei locuinte daca este achizitionata cu un credit ipotecar si ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 cipcirip cipcirip Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai ... (vezi toată discuția)