Mai sint cateva detalii:
Mama a fost plecata vreo 5 ani in strainatate si a mai trimis bani acasa, dar in acest timp si-a gasit pe altcineva acolo (parintii mei nefind divortati la momentul respectiv). Se poate considera ca a parasit domiciliul conjugal si in acest caz sa aiba tatal castig de cauza?
P.S.: Aveti idee cat poate costa un avocat pentru un astfel de proces?
presupunand ca nu dureaza procesul si luam in calcul onorariile obisnuite ale unui avocat.
stiu ca acestea pot diferi de la avocat la avocat, dar macar orientativ.
Multumesc!
Ca sa nu mai deschid un nou topic, scriu aici, aflandu-ma intr-o situatie asemanatoare.
Mama a intentat tatalui procesul de partaj, luna viitoare.
O sa fie de impartit un apartament si alte maruntisuri.
In cazul in care nu se inteleg asupra impartirii (cel mai probabil) si nici nu au cum sa dovedeasca cumva contibutia mai mare a unuia sau altuia prin chitante..etc cum se va face partajul; pe ce probe?
Daca unul din parinti nu isi poate angaja avocat sa il reprezinta, ii va reprezenta unul din oficiu?
In cazul in care unul din parinti nu se prezinta la proces, este posibil sa piarda partea lui din bunuri?
Apartamentul a fost obtinut prin schimbarea cu o garsoniera. in momentul acela, atat garsoniera, cat si apartamentul erau cumparate in rate de la stat.
in urma schimbului, mai ramasese o parte din rate ale apartamentului de platit, dar a fost platita toata suma de catre bunicul. (nu mai era o suma f mare...cred ca 10-15% din rate..cel mult).
dar acum ma gandesc...se poate ca o persoana care nu este proprietar sa plateasca o parte din apartament?
Buna ziua,
E o situatie inca neclara, dar sper sa dau si de restul amanuntelor si sa o lamuresc.
Vine cam asa: Parintii mei au dvortat si acum vor sa faca partaj pentru bunurile lor, mai mult e vorba despre apartament.
Din cate stiu eu, daca pe actul de vanzare-cumparare al apart. apar ambii parinti ca si proprietari (ceea ce e destul de probabil), in urma procesului de partaj, toate bunurile comune se impart exact la jumatate.
dar..e posibil ca o parte din apartament sa fie platit de bunicul din partea mamei. in cazul asta, mama ar putea avea castig de cauza? se poate gasi ceva de genul asta mentionat in contract?
Nu am contractul la dispozitie..si din cauza asta vin cu tot felul de presupuneri, sa stiu la ce sa ma astept.
Sa vad daca am inteles cum trebe:
Daca ne casatorim si vrem sa avem acelasi nume, numai sotia trebe sa isi schimbe buletinul (si numele, implicit) si poate face asta in focsani (unde are si domiciliul). eu nu trebe sa imi schimb buletinul.
right? :D