avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate radu ion

Activitate radu ion

Buna seara. Lucrez la o firma de 6 luni, am fost angajat dupa o perioada de o luna de zile de proba cu un contract de munca pe o perioada deteriminata. Dupa am negociat salariul si am semnat un act aditional in care se specifica ca se modifica salarizarea( adica creste) si contract se modifica pe perioada nedeterminata. in apropierea sarbatorilor de iarna, ni s-a comunicat ca nu prea e de munca si ne-au ramas zile de concediu si ca ar fi bine sa le luam. Am acceptat. Pe data de 4 ianuarie am inceput activitatea cu o sediinta in care ni s-a comunicat verbal urmatoarele:
1. Ca se vor modifica contractele de munca, adica se va diminua salariul la jumatate.
2. In afara salariului la fiecare zi muncita se va acorda suma de 50 de lei, numai daca cand vom pleca in delegatie iar acea delegatie care urmeaza sa fie la Iasi, sa plecam de duminica la pranz,ca luni dimineata sa incepem activitatea.
3. In cazul in care nu plecam duminica ziua de luni nu se plateste, plus diurna este platita la jumatate.
4. Concediul de odihna se va lua 2 saptamani in luna August toata firma.

Va rog, dati_mi un sfat pentru ca dupa Codul Muncii nu poate impune angajatiilor diminuarea salariului atat timp cat conditiile de munca raman aceleasi,chiar mai grav nu se respecta cele 5 zile lucratoare cu 8 ore pe zi
Va multumesc
Locuiesc de 20 de ani intr-un apartament care este pe numele parintiilor si de ceva vreme s-au iscat niste discutii pe plan familial si s-au ajuns pana la a ma da afara din aceasta locuniita.Si nu stiu ce sa fac pentru ca nu mi se pare corect dupa ce am investit in acest apartament si mi-e teama ca pot ajunge in strada.Va rog daca imi puteti spune ce sanse am,daca exista vreo sansa de reusita?
Discuție Cum pot face?
Va rog daca ma puteti ajuta,suntem 3 fratii si parintii au o casa in care locuiesc cu ei si in plus am mai facut inca o anexa cu 2 camere pe bani mei.Stiu ca dupa moartea parintiilor toate bunuriile se imparte in mod egal la 3.Dar eu am facut investitii,la care platesc rate la banci.Imi pot cere o cota aparte?Sau cum pot proceda?
Va multumesc.Ea poate sa invoce si alt motiv?Ar putea sa ceara ceva in proces?bunuri materiale nu avem dobandite in timpul casatoriei.
dupa casatorie nu au mai fost certuri si nici motive pentru a parasii domiciliul ,pur si simplu mi s-a spus ca viata ei nu este alaturi de mine,i-am respectat dorinta si de atunci nu am mai luat legatura
ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta