avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Activitate aid235

Activitate aid235

Intrebare?
Poate presedintele unei asociatii sa inainteze instantei actiune impotriva unui proprietar fara o decizie a comitetului executiv?
L-am notificat cu termen concret. A trecut un an de la expirarea termenului si nu si le-a ridicat. Daca i le duc in fata blocului, pe cheltuiala mea, cum pot dovedi ca i le-am restituit, daca el nu recunoaste acest lucru?
In 2008, dupa evacuarea silita a fostului sot din apartament mi-au ramas in custodie bunurile lui mobile, care sunt in prezent tot in custodia mea. L-am notificat cu privire la ridicarea acestora si nu a venit sa si le ia, motivand ca nu are unde sa le duca. O camera din imobilul meu este ocupata cu aceste bunuri, impiedicandu-ma sa ma folosesc in intregime de imobil.
Intrebare: Exista o modalitate legala sa scap de acestea? Cum trebuie sa procedez astfel incat sa nu fie costuri prea mari (daca se poate deloc)?
Da, am venit lunar mai mic de 1000lei/membru de familie (am in intretinere 2 fiice)
Sunt unic proprietar al unui ap. obtinut prin hotarare judecatoreasca in urma partajului, dupa divort.
La data punerii in posesie prin proces verbal de executare, exista o datorie catre AsProp de 8000lei. Tot la acea data era pe rol cauza cu privire la incasarea debitului avand parti: AsProp (reclamant) si fostul sot (parat).
Dupa punerea in posesie am anuntat imediat As.Prop ca incepand cu acea data eu voi achita chelt intretinere, comunicand copie dupa PV punere in posesie unde erau mentionate contoarele de apa. Lucru pe care l-am facut ulterior.
La finalizarea litigiului dintre As si fostul sot, am ajutat AsProp sa-si recupereze debitul + penalitati (stabilite prin sentinta) prin poprire asiguratorie asupra sultei ce o datoram fostului sot, eu fiind tert poprit.
Deoarece sulta era, la acea data, consemnata la executor iar executarea suspendata, AsProp si-a incasat debitul mai tarziu.
In momentul de fata, exista privilegiu al AsProp inscrisa in cartea funciara a imobilului meu si AsProp nu vrea sa-l radieze motivand ca exista penalitati da la data sentintei pana la incasare debit si sustin ca sunt obligata sa le platesc ca proprietara de imobil.
Am intentat proces impotriva AsProp-obligatia de a face(radiere privilegiu)
motivand ca debitul nu mi-a apartinut si mai ales acum este achitat.

Intebare: ma poate obliga instanta sa platesc aceste penalitati, mai ales ca a intrat in vigoare legea 175/2010 "penalitatile se sterg daca debitul este achitat in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii", a fortiori: debitul este deja achitat?
Răspuns la discuția suspendare executare silita
eu de ce nu am fost anuntata cu privire la raportul de expertiza contabila deja efectuat? Nu am acest drept in calitate de debitor?
notificarea am primit-o de la un expert care trebuia sa evalueze imobilul si care mi-a comunicat existenta raportului de expertiza contabila deja existent in dosar(cel de 600mil care nu stiu in ce baza a fost calculat, caci nici nu stiam de existenta lui) .
Răspuns la discuția suspendare executare silita
in dosarul in care a fost formulata cererea de contestatie a executarii, au fost anulate actele de executare cu privire la recuperarea creantei (am consemnat suma in termen de 15 zile de la somatie), pastrandu-se doar cele pentru actualizare. E posibil pt o actualizarea unei sume de 36200,89 lei la val inflatiei (iun06-iun 08 rata inflatiei ~ 13%) sa existe raport de expertiza contabila in valoare de 6 sute milioane?!!!!! in loc de 4706,00lei?











S-a pornit executarea silita impotriva mea pt plata unei sulte si actualizarea acesteia, prin vanzarea imobilului proprietate personala
In acelasi timp cu contestatia la executare, am formulat cerere de suspendare a executarii silite care mi-a fost aprobata, dispunandu-se suspendarea executarii pana la solutionarea irevocabila a contestatiei la executare.
In prezent s-a solutionat cauza in prima instanta, fiind anulate actele de executare in ce priveste recuperarea creantei si pastreaza doar actele de executare pt suma reprezentand actualizarea creantei. Am declarat recurs(31.03.2009), pt care nici macar nu mi s-a comunicat primul termen.
Am primit o adresa din partea unui expert prin care sunt instiintata sa ma prezint in data de 05.04.2009 la intalnirea in vederea masuratorilor necesare la obiectul litigiului pt efectuarea raportului de expertiza in dosarul de executare despre care am facut precizari si care este suspendat.

Intrebare:
se pot demara proceduri sau acte intr-un dosar de executare silita suspendat, dupa data suspendarii acestuia?